Καλαφάτης: Απαιτείται ενιαία φωνή από την κυβέρνηση απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν - iefimerida.gr

Καλαφάτης: Απαιτείται ενιαία φωνή από την κυβέρνηση απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτό που απαιτείται είναι μία πάρα πολύ σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση των δεδομένων από την ελληνική πλευρά».

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9FM» σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Απαιτείται μία ενιαία φωνή από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, που να εκπέμπει σε όλα τα φόρα, αλλά και στο εσωτερικό, ένα μήνυμα σιγουριάς και να εμπεδώνει το αίσθημα της εμπιστοσύνης», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, παρατηρώντας πως «το βασικό πρόβλημα είναι στην ίδια την κυβέρνηση, να μπορέσει να εκφράσει μία καθαρή, σταθερή φωνή απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη συμπεριφορά κυρίως του κ. Ερντογάν».

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές γραμμές σε βασικά θέματα, όσον αφορά τη βασική συνιστώσα της κυβέρνησης που είναι οι ΑΝΕΛ. Βλέπουμε ότι και στο Σκοπιανό υπάρχει μία διαφορετική αντιμετώπιση, αλλά βλέπουμε ότι ακόμη και στο ζήτημα με την Τουρκία το έχει πάρει όλο πάνω του ο κ. Κοτζιάς, χωρίς να υπάρχει η σύμπνοια που απαιτείται με τον άλλον σημαντικό υπουργό, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας», εξήγησε.

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική επίτευξης συμφωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ απάντησε: «Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα και είναι απαράδεκτο αυτό, όταν υπάρχουν δύο διαφορετικές κατευθύνσεις μέσα στην ίδια την κυβέρνηση. Και μάλιστα υπάρχει και μία άλλη διαίρεση μέσα στο ίδιο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας -ο αναπληρωτής υπουργός μιλά για υπερτροφικό λόγο του υπουργού- και ουσιαστικά βλέπουμε ότι υπάρχει και μία ένταση και διαφοροποίηση».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης που προκλήθηκαν από τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε:

«Μετρώ τα δεδομένα και κάνω ανάλυση των πραγματικών περιστατικών και ζητάω από την πλευρά μου επισήμως με ερωτήσεις στην κυβέρνηση να μάθω τι συνέβη. Το γεγονός όμως είναι ότι για έξι μέρες ένα εκατομμύριο κόσμος ταλαιπωρήθηκε χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος --από την κακή εκτίμηση καταρχάς από την πλευρά της διοίκησης και κατά δεύτερον από τον κακό τρόπο που αντιμετωπίστηκε αυτή η κρίση. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι η πρώτη σύσκεψη και μάλιστα με κατεπείγοντα χαρακτήρα έγινε πέντε μέρες αφότου είχε ταλαιπωρηθεί ολόκληρη πόλη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ