Εκκληση για αίμα απηύθυνε φίλος του 52χρονου επιχειρηματία –Χρειάστηκε 20 φιάλες - iefimerida.gr

Εκκληση για αίμα απηύθυνε φίλος του 52χρονου επιχειρηματία –Χρειάστηκε 20 φιάλες

Το σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά. Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τον 52χρονο επιχειρηματία, Αλέξανδρο Σταματιάδη που βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» μετά τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας εισήχθη στη ΜΕΘ μετά από το πολύωρο χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε χθες στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Ο άτυχος άνδρας βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον επιχειρηματία χρειάστηκε χθες να γίνει μετάγγιση περίπου 20 φιαλών αίματος και οι φίλοι του απηύθυναν έκκληση μέσω των social media, διότι ο 52χρονος έχει ομάδα αίματος Ο ρέζους αρνητικό, που είναι εξαιρετικά σπάνια. (Μπορεί να δώσει αίμα σε όλες τις ομάδες, αλλά δέχεται μόνο από την συγκεκριμένη).

Μάλιστα, ένας από τους φίλους του έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:
«Παρακαλώ πολύ όποιος μπορεί και έχει Ομάδα Αίματος 0-, να πάει στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς (Λ. Μεσογείων 154) να δώσει αίμα στο όνομα Σταματιάδης Αλέξανδρος του Αχιλλέα.
Υπάρχει ανάγκη μόνο για 0- που είναι ιδιαίτερα σπάνιο.
Ο Alexandros είναι παλαιός αγαπημένος φίλος μου και πυροβολήθηκε από κακοποιούς πριν τα ξημερώματα στο σπίτι του. Από το πρωί δίνει με τη βοήθεια των γιατρών αγώνα για να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Η αλληλεγγύη όλων αυτή τη στιγμή μετράει όσο ποτέ.

Το τμήμα αιμοδοσίας λειτουργεί καθημερινά 8:30 – 18:00»


Πολλοί ήταν αυτοί που έγραψαν ότι θα σπεύσουν να δώσουν αίμα, χωρίς να παραλείψουν να επαινέσουν το ήθος του επιχειρηματία, κι όπως φαίνεται τελικά ο στόχος επετεύχθη.

Πάντως, όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος φίλος του, ζητώντας από όλους να κάνουν θετικές σκέψεις, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, αυτή τη στιγμή είναι στάσιμη με μικρές διακυμάνσεις. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Στασιμότητα με μικρές διακυμάνσεις. Πραγματικά είναι η στιγμή που η επιστήμη και οι γύρω άνθρωποι έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα και η όποια διαφορά θα προκύψει από τη δύναμη που κουβαλάει μέσα του και από όποια θετική δύναμη υπάρχει εν γένει. Υπομονή, ελπίδα θετικές σκέψεις».

Τέλος, όσον αφορά στη σύζυγό του, ο φίλος τους αναφέρει πως κάνει ότι μπορεί ανθρώπινα και πως προσπαθεί ασταμάτητα και ελπίζει. Συγκεκριμένα γράφει: «Έχει περάσει μεγάλο σοκ αλλά δεν το βάζει κάτω και καλά κάνει - δυνατή, με τεράστιο ενδιαφέρον και συνεχή προσπάθεια και αυτή. Όπως θα ήταν και ο ίδιος ο Αλέξανδρος και όπως θα ήθελε να είναι και εκείνη και όλοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ