Ηλεκτρονικός «μεγάλος αδελφός» στην υπηρεσία του ΚΕΠΥΟ για το «μαύρο χρήμα» - iefimerida.gr

Ηλεκτρονικός «μεγάλος αδελφός» στην υπηρεσία του ΚΕΠΥΟ για το «μαύρο χρήμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπίζει ύποπτες κινήσεις λογαριασμών και περίεργες χρηματοικονομικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό super μάτι, το οποίο θα παίρνει στοιχεία κάθε μέρα και ώρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, από εφορίες, τράπεζες, κτηματολόγιο, χρηματιστήριο και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες ενδέχεται να χρησιμοποιούνται για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τα δεδομένα αυτά θα συγκρίνονται με τις δηλώσεις πόθεν έσχες και το περιουσιολόγιο, το οποίο θα δημιουργηθεί με βάση τα όσα κληθούν να δηλώσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται μια νέα ηλεκτρονική φόρμα, η οποία θα παρακολουθεί το τι αλλάζει ανά πάσα στιγμή στην περιουσία – κινητή και ακίνητη – των υπόχρεων. Π.χ., αν έχει αγοράσει σπίτι, τι είδους και ύψους είναι οι καταθέσεις του.

Αν διαπιστώνεται πως η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα του φορολογουμένου, τότε αυτοί θα υποβάλλονται σε περαιτέρω εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο.

Για την όσο το δυνατόν αμεσότερη υλοποίηση της εφαρμογής, θα διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός. Ενεργό ρόλο στη συγκεκριμένη διαδικασία θα έχει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ