Κρατούμενοι μέθυσαν δεσμοφύλακα και τους άφησε να φύγουν -Τον έπεισαν ότι θα φέρουν κι άλλο αλκοόλ - iefimerida.gr

Κρατούμενοι μέθυσαν δεσμοφύλακα και τους άφησε να φύγουν -Τον έπεισαν ότι θα φέρουν κι άλλο αλκοόλ

Μέθυσαν δεσμοφύλακα και απέδρασαν από φυλακή στην Μπογκοτά (Φωτογραφία: AP/ Ronnie Palleiro)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποτίθεται ότι πρόκειται για φυλακή υψίστης ασφαλείας. Προφανώς, αυτό ισχύει μόνο όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι νηφάλιοι.

Δύο κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές La Picota στην Μπογκοτά, αφού πρώτα μέθυσαν τον δεσμοφύλακα, τον έπεισαν να τους αφήσει να φύγουν για να πάνε να αγοράσουν κι άλλο αλκοόλ! Εννοείται πως δεν επέστρεψαν ποτέ και τώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Αλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι ο συνάδελφός τους αρνήθηκε να περάσει από αλκοτέστ, ενώ η αναπνοή του μύριζε αλκοόλ. Σύμφωνα με τον διευθυντή της φυλακής, είναι συνήθης η παραγωγή αλκοόλ μέσα στη φυλακή, παρά τους συχνούς ελέγχους.

Οι δύο δραπέτες είναι ο Τζον Γκουτιέρεζ Ρινκόν, αντάρτης του FARC που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 40 ετών για απαγωγή το 2003 και ο Ολμέδο Βάργκας, που πρόσφατα αποχώρισε από τη FARC και περίμενε να δικαστεί για κλοπή.

Με δεδομένο ότι οι αρχές δεν εντόπισαν οποιαδήποτε ζημιά στις πύλες της φυλακής, εκτιμούν ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος τους βοήθησε να αποδράσουν. Αλλωστε, σε αυτό το συμπέρασμα τους οδηγούν και οι μαρτυρίες συναδέλφων του εμπλεκόμενου, που είπαν ότι είδαν τους δύο κρατούμενους να τα πίνουν με έναν δεσμοφύλακα και πως τον έπεισαν να τους αφήσει να φύγουν με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν με νέες προμήθειες σε αλκοόλ.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπογκοτά δραπέτες φυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ