Γάλλος πρέσβης: Προφανώς πρέπει να μπει ένα τέλος στην τουρκική προκλητικότητα - iefimerida.gr

Γάλλος πρέσβης: Προφανώς πρέπει να μπει ένα τέλος στην τουρκική προκλητικότητα

Ο Κριστόφ Σαντεπί (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προφανώς» ήταν η απάντηση του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να μπει ένα τέλος στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ σημείωσε τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας.

«Το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τη Γαλλία και για την Ευρώπη», είπε ο Κριστόφ Σαντεπί στην ΕΡΤ, θυμίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πήρε σαφή θέση για το θέμα. «Εξάλλου ξέρετε ότι ο Γάλλος πρόεδρος είχε την προηγούμενη εβδομάδα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν και υπογράμμισε σε αυτή ότι ο διάλογος και η συνεργασία έχουν πολύ μεγάλη σημασία και για την Κύπρο και στο Αιγαίο», συμπλήρωσε.

Οταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανό ένα «θερμό» επεισόδιο, περιορίστηκε να πει: «Ο διάλογος και η συνεργασία είναι σημαντικά όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για την Ευρώπη και επίσης για την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Σαντεπί εξέφρασε την πεποίθηση θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο. Σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αποτελέσματα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα. «Έχουμε ξανά ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται» είπε.

«Για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος η λέξη κλειδί είναι "εμπιστοσύνη"» είπε ο Γάλλος πρέσβης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «πρέπει βέβαια να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, αλλά τις μεταρρυθμίσεις που θα αποφασίσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι τη λήξη του προγράμματος και πρόσθεσε ότι η Γαλλία εργάζεται για αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ