Κρεμλίνο: Ο Τραμπ κάλεσε τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον για συνάντηση - iefimerida.gr

Κρεμλίνο: Ο Τραμπ κάλεσε τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον για συνάντηση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία: AP/ Jorge Silva)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε στον Βλαντιμίρ Πούτιν να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ.

«Αν όλα πάνε καλά, ελπίζω πως οι Αμερικανοί δεν θα αλλάξουν γνώμη για την πρότασή τους να συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας συνάντησης. Ο Τραμπ πρότεινε να διεξαχθεί η πρώτη συνάντηση στην Ουάσινγκτον, στον Λευκό Οίκο, όταν οι πρόεδροί μας συνομίλησαν τηλεφωνικώς», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπήρξε «υποχώρηση» των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ, έπειτα από την απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ, για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ.

«Ελπίζω πως οι περιστάσεις θα μας επιτρέψουν να συζητήσουμε τη συνάντηση. Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό, είναι απαραίτητο όχι μόνο για τις χώρες μας αλλά για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο Ουσακόφ.

Πηγή: ΑΠΕ/ Sputnik, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ