H γλυκόπικρη ιστορία του «Ζητάτε να σας πω», του διάσημου τραγουδιού του Αττικ - iefimerida.gr

H γλυκόπικρη ιστορία του «Ζητάτε να σας πω», του διάσημου τραγουδιού του Αττικ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρόσωμος, υπερκινητικός, χαριτωμένος, ταλαντούχος. Ο Αττίκ πέρασε στην ιστορία και στην αθανασία, με την Μάντρα και τα τραγούδια του, ως ένας καλλιτέχνης που αγάπησε και πόνεσε πολύ...

Βασικός εκφραστής του ρομαντικού ελληνικού τραγουδιού, ο Κλέων Τριανταφύλλου, με ευρωπαϊκές επιρροές, μπόλιασε τις μουσικές του με προσωπικά στοιχεία και άφησε το στίγμα του. Γι΄αυτό και σήμερα παραμένει σύγχρονος....

Πατέρας του ήταν ο Δημήτριος Τριανταφύλλου, πλούσιος βαμβακοπαραγωγός και έμπορος της Αιγύπτου με καταγωγή από τον Βόλο. Μητέρα του η Εριθέλγη, το γένος Ραπτάκη, κόρη του ριζοσπάστη βουλευτή Κυθήρων Δημήτριου Ραπτάκη και της Κλεοπάτρας Κορωναίου αδελφής του στρατηγού Πάνου Κορωναίου. Ο Κλέων Τριανταφύλλου γεννήθηκε την πρωταπριλιά του 1885.

Η οικογένειά του ανήκε στην αστική τάξη και ο ίδιος μεγάλωσε μέσα σε ένα άνετο περιβάλλον, όπου και αναπτύχθηκε η σχέση του με τις τέχνες. Την αγάπη του για τα γράμματα και τη μουσική τη χρωστά στη μητέρα του, η οποία μιλούσε πολλές γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, αραβικά). Στην Αθήνα εγκαταστάθηκαν το 1902.

Διαβάστε τη συνέχεια με την γλυκόπικρη ιστορία του «Ζητάτε να σας πω» του Αττίκ στο Βovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αττίκ ιστορία ζητατε να σας πω
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ