Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Μαντέλη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -Χρησιμοποίησε τα λεφτά για τις σπουδές του γιου του - iefimerida.gr

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Μαντέλη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -Χρησιμοποίησε τα λεφτά για τις σπουδές του γιου του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, ζήτησε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κριθεί ένοχος για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Κατηγορία που του απαγγέλθηκε μετά τον εντοπισμό 450.000 γερμανικών μάρκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο από τα μαύρα ταμεία της Siemens για την υπογραφή της σύμβασης 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν προϊόν προεκλογικής χορηγίας, όπως είχε υποστηρίξει απολογούμενος ο Τάσος Μαντέλης. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι εκλογές απείχαν ενάμισι χρόνο από την αποστολή του εμβάσματος και πως δεν δαπανήθηκαν για τις εκλογές, αλλά για τις σπουδές του γιου του σε ξένο πανεπιστήμιο.

«Και οι δύο καταθέσεις έγιναν εκτός προεκλογικού αγώνα. Και οι δύο ήταν παράνομες, γιατί απαγορεύεται η χρηματοδότηση από εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με το δημόσιο. Ήταν επίσης παράνομες γιατί η χρηματοδότηση από ένα νομικό πρόσωπο δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 3.000 €. Τα χρήματα που βρέθηκαν στο λογαριασμό του υπουργού υπερέβαιναν κατά 2 φορές το προεκλογικό κονδύλι για έναν υποψήφιο της Β' Αθηνών, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών»

Για τον εισαγγελέα, η ενέργεια του Τάσου Μαντέλη, ούτε νόμιμη, ούτε ηθική ήταν.
Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού είναι και το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια με αναστολή. Ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ