Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου [βίντεο] - iefimerida.gr

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θλίψη σκόρπισε χθες το βράδυ η είδηση του θανάτου της Δόμνας Σαμίου, της σημαντικότερης ερμηνεύτριας αλλά και ερευνήτριας της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, που συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση και διάδοση του είδους της μουσικής που υπηρέτησε και είδε το έργο της ν΄αναγνωρίζεται εντός και εκτός συνόρων.

Η Δόμνα Σαμίου έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών , μετά από προβλήματα υγείας που παρουσίαζε τον τελευταίο καιρό.

Η σχέση της με την παραδοσιακή μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των 13 ετών. Η ίδια, στην προσωπική της ιστοσελίδα, περιγράφει το ξεκίνημά της κάπως έτσι: «Το αυτί μου εμένα από τότε, σαν παιδάκι που ήμουνα, έπαιρνε όλους τους ήχους και τις μουσικές. Ο πατέρας μου έψελνε πάρα πολύ ωραία, δεν ήταν ψάλτης ο άνθρωπος, αλλά έψελνε και τραγουδούσε επίσης πολύ ωραία. Θυμάμαι όταν γύριζε από τη δουλειά του μ' έπαιρνε στα γόνατά του και με ταχτάριζε και μου έλεγε, ας πούμε, Ταχτιρί πού πας μωρή, στον τσοπάνο για τυρί, και τυρί δε βρήκαμε, τον τσοπάνο δείραμε... ή άλλα διάφορα, ας πούμε, Το παιδί θέλει χορό, τα βιολιά δεν είν' εδώ, κι όποιος πάει να τα φέρει, ένα τάληρο στο χέρι...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ