Στην Aγκυρα αύριο ο Πούτιν για επαφές με τον Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο - iefimerida.gr

Στην Aγκυρα αύριο ο Πούτιν για επαφές με τον Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει από αύριο διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί.

Τα θέματα που θα βρεθούν στο τραπέζι θα είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, οι περιοχές αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκαν αποτέλεσμα της διαδικασίας της Αστάνα, τα βήματα που θα γίνουν για την πολιτική λύση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Μία ημέρα πριν από την σύνοδο κορυφής για τη Συρία θα πραγματοποιηθεί η έβδομη σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας, όπου θατεθεί επί τάπητος μεταξύ άλλων και το θέμα της προμήθειας του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό σε Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ.

Οι Πούτιν και Ερντογάν θα τελέσουν τα εγκαίνια του εργοταξίου της πρώτης μονάδας του τουρκικού πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο. Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, όπως είχε ανακοινώσει η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom, που έχει αναλάβει την κατασκευή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ