Βίντεο: Τι κρύβει η χειρονομία του Ερντογάν με τα 4 δάκτυλα - iefimerida.gr

Βίντεο: Τι κρύβει η χειρονομία του Ερντογάν με τα 4 δάκτυλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά χαιρέτησε έτσι τα πλήθη των οπαδών του στην Προύσα το 2013. Χρησιμοποίησε τον ίδιο χαιρετισμό και προχθές μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Ο χαιρετισμός, με τα 4 δάκτυλα σηκωμένα και τον αντίχειρα κλειστό, είναι μια αραβική χειρονομία, με καταγωγή απο την Αίγυπτο.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους οπαδούς του προέδρου Μόρσι, του φανατικού μουσουλμάνου και επικεφαλής των Αδελφών Μουσουλμάνων, που ανετράπη από τον Στρατό και τον στρατηγό Φατάχ Αλ Σίσι. Τα 4 δάκτυλα θυμίζουν πως ο Μόρσι ήταν ο 4ος πρόεδρος της Αιγύπτου μετά τον Νάσερ, τον Σαντάτ και τον Μουμπάρακ.

Συμβολίζει τις κινητοποιήσεις των αδελφών μουσουλμάνων στην πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβινιέ που για τους φανατικούς ισλαμιστές είναι πιό σημαντικό μέρος απ ότι και η πλατεία Ταχρίρ που γνωρίζουμε εμείς στην Δύση. Είναι ακόμα μια χειρονομία σε αντιδιαστολή με τον γνωστό χαιρετισμό της νίκης ( V ) που θεωρείται δυτικός και χρησιμοποιήθηκε από τους οπαδούς του Σίσι.

Ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε τον ίδιο χαιρετισμό- που δείχνει και την ροπή του προς μια ακραία εκδοχή της μουσουλμανικής θρησκείας και του μουσουλμανικού ακτιβισμού- και οταν ήρθε στην Ελλάδα και επισκέφθηκε την Κομοτηνή. Το μήνυμα που στέλνει είναι οτι ο σουλτάνος είναι ο προστάτης των απανταχού καταπιεσμένων μουσουλμάνων σε όλη την Μέση Ανατολή. Τώρα πλέον τον χαιρετισμό έχουν υιοθετήσει και όλα τα στελέχη του ΑΚΠ, αλλά και οι οπαδοί του κόμματος του Ερντογάν. Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ερντογάν Ραμπιά Αγία Σοφιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ