Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε συναυλία γυναικείας ποπ και... συγκινήθηκε βαθιά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε συναυλία γυναικείας ποπ και... συγκινήθηκε βαθιά [εικόνες & βίντεο]

Tα μέλη των Red Velvet μετείχαν στη συναυλία Νοτιοκορεατών καλλιτεχνών στην Πιονγιάνγκ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «συγκινήθηκε βαθιά» παρακολουθώντας στην Πιονγιάνγκ μια συναυλία με Νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και τα μέλη του δημοφιλούς γυναικείου συγκροτήματος Red Velvet.

Όπως χαρακτηριστικά μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA «η καρδιά του ηγέτη σκίρτησε» όταν είδε τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν στο ακροατήριο οι εμφανίσεις του διάσημων καλλιτεχνών της αποκαλούμενης K-pop, οι οποίες, όπως φέρεται να σημείωσε ο ίδιος, δίνουν την εντύπωση μιας ενοποιημένης χώρας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε συναυλία γυναικείας ποπ και... συγκινήθηκε βαθιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η συναυλία, την οποία παρακολούθησε ο Κιμ με τη σύζυγό του από θεωρείο του θεάτρου των 1.500 θέσεων, αποτελεί την τελευταία ένδειξη αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου.

Η Πιονγιάνγκ είχε στείλει πρώτη καλλιτέχνες στη χειμερινή Ολυμπιάδα της Πιονγκτσάνγκ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι Νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες, οι πρώτοι που επισκέπτονται τον Βορρά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, βρίσκονται στην Πιονγιάνγκ για δύο παραστάσεις κορεατικής ποπ, ροκ και άλλων ειδών μουσικής. Η πρώτη παράσταση με τον τίτλο «Έρχεται η Άνοιξη» δόθηκε χθες το βράδι τοπική ώρα, ενώ η δεύτερη θα δοθεί αύριο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε συναυλία γυναικείας ποπ και... συγκινήθηκε βαθιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Κιμ είναι ο πρώτος Βορειοκορεάτης ηγέτης που παρακολουθεί παράσταση Νοτιοκορεατών καλλιτεχνών, ενώ παρούσα στη συναυλία ήταν και η αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ.

Ο Κιμ «έδειξε πολύ ενδιαφέρον στη διάρκεια του σόου και έθεσε ερωτήσεις για τα τραγούδια και τους στίχους τους», είπε ο υπουργός Πολιτισμού της Νότιας Κορέας στους δημοσιογράφους.

Στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό ο Κιμ επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ενώ στις 27 Απριλίου θα έχει συνάντηση κορυφής με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζάε Ιν και μέχρι τα τέλη Μαϊου το πολυαναμενόμενο τετ-α-τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ ΗΠΑ και Νότια Κορέα άρχισαν τα ετήσια κοινά στρατωτικά τους γυμνάσια, τα οποία φέτος είναι μικρότερης κλίμακας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια καθώς οι δύο χώρες ετοιμάζονται για τις διαβουλεύσεις με την Πιονγιάνγκ για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ