Με τι τροφές να αντικαταστήσεις τα γαλακτοκομικά αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη

Τα γαλακτοκομικά είναι από τις τροφές που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά, στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να φάνε τυρί, γιαούρτι ή να πιουν γάλα.

Πολλές συνταγές και φαγητά, βέβαια, απαιτούν τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων. Ομως το καλό είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλά υποκατάστατα.

Ετσι θα απολαμβάνεις γλυκά ή αλμυρά πιάτα χωρίς την προσθήκη γαλακτοκομικών.

Διάβασε μερικές ιδέες του τι να αντικαταστήσεις με τι στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γαλακτομικά dairy free δυσανεξία λακτόζη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ