Άγριος ξυλοδαρμός Αλβανών μαθητών στα Σκόπια - iefimerida.gr

Άγριος ξυλοδαρμός Αλβανών μαθητών στα Σκόπια

Άγριος ξυλοδαρμός Αλβανών μαθητών στα Σκόπια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και εντείνονται οι σχέσεις μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών στην ΠΓΔΜ, ειδικότερα μετά το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού 15 αλβανόφωνων μαθητών.

Πιο συκγεκριμένα, το συμβάν έγινε σε περιοχή των Σκοπίων, όταν 20 Σκοπιανοί, στην συνοικία Κίσελα Βόλτα, έστησαν καρτέρι σε μία παρέα 15 αλβανόφωνων μαθητών μόλις αυτοί κατέβαιναν από αστικό λεωφορείο. Οι μαθητές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο τοπικό νοσοκομείο.

Το Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα, και σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «ελπίζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της δικαιοσύνης».

Επισημαίνεται δε «πως τέτοια περιστατικά που βλάπτουν σοβαρά την αρμονική συνύπαρξη» στην ΠΓΔΜ, «πρέπει να ξεπεραστούν με ηρεμία και σύνεση από τους Αλβανούς και τις άλλες εθνότητες στη χώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ