Ανωμερίτης: Χρειάζονται οι υπογραφές - Δεν υπάρχουν πολιτικές υποψηφιότητες

Δεν υπάρχουν υποψηφιότητες με πολιτικές αποφάσεις. Ισχύει η απόφαση του Πολιτκού Συμβουλίου και το καταστατικό, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στο iefimerida.gr.

Σϋμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη οι 94 υπογραφές είναι απαραίτητες και θα πρέπει να κατατεθούν αύριο στις 11 το πρωί στη γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου αμέσως μετά -κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης- να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι.

Η ΕΚΑΠ στην αυριανή της συνεδρίαση θα εξετάσει και τυπικά το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Χρήστος Παπουτσής, αλλά όπως όλα δείχνουν η απόφαση θα είναι σαφής. Μόνον υπογραφές και κάθε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου υπογράφει μόνον για έναν υποψήφιο πρόεδρο.

Παράλληλα, ο κ. ΑΝωμερίτης επισήμανε ότι σε περίπτωση που ένα όργανο (εθνικό συμβούλιο, πολιτικό συμβούλιο ακόμη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) του ζητήσει την άποψή του για το θέμα, αυτός οφείλει να απαντήσει.

Κατά την άποψή του πάντως, υπεράνω όλων είναι το καταστατικό το οποίο αλλάζει μόνο με απόφαση συνεδρίου.

Τέλος, σημείωσε ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί πότέ έως τώρα δεν εκδόθηκε εφαρμοστικός κανονισμός για την εκλογή νέου προέδρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ