Με τον Κιμ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΟΕ -Η Β. Κορέα θα μετάσχει στους Ολ. Αγώνες του 2020 και 2022 - iefimerida.gr

Με τον Κιμ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΟΕ -Η Β. Κορέα θα μετάσχει στους Ολ. Αγώνες του 2020 και 2022

Ο Τόμας Μπαχ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν (Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/KCNA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βόρεια Κορέα θα μετάσχει στις επόμενες δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων, σε Ιαπωνία και Κίνα, δήλωσε ο Τόμας Μπαχ, μετά τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στην Πιονγιάνγκ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ επισκέφθηκε τη Β. Κορέα την Πέμπτη. Επιστρέφοντας στο Πεκίνο δήλωσε ότι η χώρα θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, στο Τόκιο, και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2022, στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον Μπαχ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε πλήρως αυτή τη δέσμευση, στην «πολύ ανοιχτή και εποικοδομητική» συζήτηση που είχαν οι δυο τους. «Η ΔΟΕ θα κάνει πρόταση για πιθανή κοινή παρέλαση αθλητών ή άλλες κοινές δραστηριότητες στο Τόκιο και ίσως στο Πεκίνο», συμπλήρωσε.

Στους πρόσφατους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η Βόρεια και η Νότια Κορέα μετείχαν μαζί στην παρέλαση των αθλητών, στην τελετή έναρξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ