New Yorker: «Ο Αλέξανδρος κατέκτησε την Ελλάδα γυμνός και την Περσία μεθυσμένος» - iefimerida.gr

New Yorker: «Ο Αλέξανδρος κατέκτησε την Ελλάδα γυμνός και την Περσία μεθυσμένος»

άρθρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γνωστό περιοδικό The New Yorker αποφάσισε να ασχοληθεί με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον δικό του σατιρικό τρόπο.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει τον μεγάλο στρατηλάτη να θέλει να κατακτήσει τα πάντα. «Σε ηλικία 10 ετών είχε κατακτήσει την Ελλάδα φορώντας μόνο... τα εσώρουχά του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Να κατακτήσουμε αυτήν εδώ την περιοχή;» ρωτά τους στρατηγούς του οι οποίοι τον ενημερώνουν πως την έχει ήδη κατακτήσει απλά δεν έχουν προλάβει να αλλάξουν τους χάρτες.

«Τότε να κατακτήσουμε τους Ασσύριους ή τους Ινδούς» ανταπαντά ο Αλέξανδρος για να πάρει την ίδια μονότονη απάντηση: «Βασιλιά, τους έχεις κατακτήσει ήδη».

Έτσι, ο βασιλιάς της Μακεδονίας σκέφτεται να απελευθερώσει τους λαούς για να τους... ξανακατακτήσει!

Το δημοσίευμα στη συνέχεια θέλει τον Αλέξανδρο να προσπαθεί να υποτάξει τα πουλιά και τα μυρμήγκια για να καταλήξει στο... Βασίλειο των Ουρανών το οποίο δεν τον ευχαριστεί όμως γιατί έχει... πολλά σύννεφα και έτσι αποφασίζει να αποχωρήσει.

Το εν λόγω άρθρο μπορεί να προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα. Άλλοι μπορεί να αισθανθούν προσβεβλημένοι άλλοι πάλι να γελάσουν με το βιτριολικό χιούμορ του συντάκτη. Σε κάθε περίπτωση το κείμενο δηλώνει το ενδιαφέρον των ξένων για την Ελλάδα και την Ιστορία της, που καταλαμβάνουν πια κεντρική θέση στην διεθνή ειδησεογραφία.

Πάντως το άρθρο καταλήγει ότι σύμφωνα με τον θρύλο, ο μεγάλος στρατηλάτης θα επιστρέψει όχι στο τόσο μακρινό μέλλον «όταν ο κόσμος θα έχει και πάλι την ανάγκη να κατακτηθεί»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ