Euroleague: Ολα τα πιθανά σενάρια στα πλέι οφ, η πιθανότητα για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός - iefimerida.gr

Euroleague: Ολα τα πιθανά σενάρια στα πλέι οφ, η πιθανότητα για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία αγωνιστική απέμεινε για το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν «κλείσει» θέση στα πλέι οφ, παλεύοντας για μια θέση στο Final 4 του Βελιγραδίου και αυτό που μένει είναι η θέση τους στην τελική κατάταξη και το διασταύρωμα.

Η ήττα του Ολυμπιακού στη Μάλαγα του τελείωσε τις πιθανότητες για την 2η θέση της βαθμολογίας την οποία πλέον σίγουρα την έχει η Φενέρμπαχτσε.

Οι Πειραιώτες μπορεί να τερματίσουν πλέον 3οι ή 4οι.

Ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος αν:

1. Νικήσει την Ζαλγκίρις.

2. Χάσει από την Ζαλγκίρις και νικήσει ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο και η Ρεάλ την Μπάμπεργκ εντός. Σε αυτό το σενάριο θα τερματίσει 4ος ο Παναθηναϊκός και 5η η Ρεάλ.

3. Χάσει και ηττηθεί ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο.

Ο Ολυμπιακός θα είναι 4ος αν:

Αν χάσει από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός νικήσει στο Μιλάνο και η Ρεάλ χάσει στη Μαδρίτη από την Μπάμπεργκ.

Τα πάντα είναι ανοικτά για τον Παναθηναϊκό ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της EuroLeague και την τελική του κατάταξη στην regular season. Το ενδεχόμενο του πλεονεκτήματος έδρας μπορεί να έχει απομακρυνθεί ωστόσο παραμένει εφικτό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Βέβαια δεν εξαρτάται τίποτα από τα χέρια της.

Μάλιστα υπάρχει ακόμα ανοικτό και το ενδεχόμενο του «εμφυλίου» σε περίπτωση που χάσουν την τελευταία αγωνιστική οι δύο «αιώνιοι». Επίσης εάν και εφόσον τερματίσει 4ος ή 5ος θα παίξει σίγουρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs, είτε με πλεονέκτημα, είτε με μειονέκτημα έδρας.

Έχουμε και λέμε ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής:

Ο ΠΑΟ είναι 3ος αν:

Για να φτάσουν οι «πράσινοι» στην 3η θέση θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσουν την Αρμάνι στο Μιλάνο και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα από την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ και η Ρεάλ να χάσει από την Μπάμπεργκ στην Μαδρίτη. Έτσι θα προκύψει διπλή ισοβαθμία στο 19-11 μεταξύ των «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό να είναι 3ος και τον Ολυμπιακό 4ο. Αντίθετα, η Ρεάλ θα «πέσει» στην 5η θέση με ρεκόρ 18-12.

Ο ΠΑΟ είναι 4ος αν:

Δύο είναι οι τρόποι για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην 4η θέση. Με την προϋπόθεση να κερδίσει την Αρμάνι Μιλάνο εκτός έδρας θα πρέπει την ίδια ώρα η Ρεάλ να γνωρίσει την ήττα από την Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη και ο Ολυμπιακός να επικρατήσει της Ζάλγκιρις στο Φάληρο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν 20-10, ο Παναθηναϊκός 19-11 και η Ρεάλ 18-12.

Το δεύτερο σενάριο για την 4η θέση έχει να κάνει με τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης στο 19-11! Σε αυτήν την περίπτωση η 3η θέση θα ανήκει στον Ολυμπιακό, η 4η στον Παναθηναϊκό και η 5η στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό διότι οι Ισπανοί έχουν δύο ήττες από τον Ολυμπιακό και υστερούν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία υπάρχουν μέσα οι «ερυθρόλευκοι» με αποτέλεσμα να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός.

Με απλά λόγια οι «πράσινοι» θέλουν δική τους νίκη στο Μιλάνο και ήτα του Ολυμπιακό στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις.

Ο ΠΑΟ είναι 5ος αν:

Αυτό είναι το πιο... λογικό εάν και εφόσον έρθουν όλα τα αποτελέσματα φυσιολογικά. Δηλαδή να κερδίσουν και οι τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ) την τελευταία αγωνιστική. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στην 5η θέση αφού θα ισοβαθμίσει με τους Μαδριλένους στο 19-11 και όπως είναι γνωστό η ισπανική ομάδα έχει το πάνω χέρι στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος με 20-10 ρεκόρ.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι επίσης 5ος σε περίπτωση που γνωρίσει την ήττα στο Μιλάνο, ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια. Πάντως εάν και εφόσον τερματίσει 5ος θα παίξει σίγουρα με τη Ρεάλ.

Ο ΠΑΟ είναι 6ος αν:

Αν και εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να περάσει από το Μιλανο και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός χάσει από την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ, τότε θα έχουν «εμφύλιο» αιωνίων στα προημιτελικά. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος, η Ρεάλ 4η, η Ζαλγκιρις 5η και ο Παναθηναϊκός 6ος επειδή οι Λιθουανοί «έχουν» στην ισοβαθμία τους «πράσινους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ