Σκάνδαλο με τον πεθερό της Πίπα Μίντλεντον -Κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου [εικόνες]

Σκάνδαλο βιασμού με πρωταγωνιστή τον πεθερό της Πίπα Μίντλεντον, Ντέιβιντ Μάθιους, ξέσπασε και προκαλεί αναστάτωση στην οικογένεια της δούκισσας του Κέμπριτζ, Κέιτ, όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα.

Ο Μάθιους κατηγορείται για τον βιασμό ενός ανηλίκου κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Γαλλία, την περίοδο 1998-1999. Η κατηγορία αφορά δύο υποθέσεις. Η μία αφορά το 1998, σε νησί της Καραϊβικής, σε ξενοδοχείο των 7.000 ευρώ τη βραδιά και η δεύτερη το 1999, σε ξενοδοχείο στο Παρίσι.

Η γαλλική εισαγγελία κατηγορεί τον 74χρονο για βιασμό ανηλίκου και στις 27 Μαρτίου δόθηκε εντολή για τη σύλληψή του. Ο Μάθιους απολογήθηκε στον ανακριτή, ο οποίος με τον εισαγγελέα αποφάσισαν την δίωξή του και την προσωρινή του κράτηση. Ο πεθερός της Πίπα Μίντλεντον αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, οι οποίοι δεν ανακοινώθηκαν από τις αρχές.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του, κινδυνεύει με κάθειρξη ακόμη και 15 ετών.

Η γαλλική νομοθεσία ορίζει πως η απαγγελία κατηγοριών σημαίνει την έναρξη της επί της ουσίας έρευνας, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.

Φωτογραφίες: AP

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ