Βίντεο: Η στιγμή που στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών «πακετάρουν» τους 6 γκιουλενιστές στο Κόσοβο [βίντεο] - iefimerida.gr

Βίντεο: Η στιγμή που στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών «πακετάρουν» τους 6 γκιουλενιστές στο Κόσοβο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκαλεί ένα βίντεο από την τηλεόραση του Κοσόβου, το οποίο υποτίθεται ότι δείχνει τους πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ να συλλαμβάνουν τους έξι «γκιουλενιστές».

Μάλιστα, οι έξι φερόμενοι ως οπαδοί του Γκιουλέν φέρονται να «τρέχουν» σχολεία του πρώην συνεργάτη του Ερντογάν στο Κόσοβο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση της απέλασης των έξι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Πέμπτη, ενώ σήμερα έπαυσε τον υπουργό Εσωτερικών Φλαμούρ Σεφάι και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Ντριτόν Γκάσι.

«Η όλη επιχείρηση --ανάκληση των αδειών παραμονής, κράτηση, κατεπείγουσα απέλαση και η μυστική έκδοση στην Τουρκία των έξι τούρκων πολιτών από το έδαφος του Κοσόβου-- πραγματοποιήθηκε χωρίς να το γνωρίζω και χωρίς την άδειά μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χαραντινάι.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Κόσοβο αντιμετωπίζει πίεση από την Τουρκία να αναλάβει δράση εναντίον σχολείων που χρηματοδοτούνται από την οργάνωση του Γκιουλέν. Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι έξι που συνελήφθησαν χθες Πέμπτη στο Κόσοβο ήταν υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση στο δίκτυο του Γκιουλέν και είχαν βοηθήσει ανθρώπους, που κατηγορούνταν για διασυνδέσεις με το δίκτυο, να φύγουν από την Τουρκία στη διάρκεια της καταστολής, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απολύθηκαν από τις δουλειές τους ή φυλακίσθηκαν κατηγορούμενοι για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ