Αποτυχία του ΟΗΕ να καταδικάσει τη Συρία - iefimerida.gr

Αποτυχία του ΟΗΕ να καταδικάσει τη Συρία

germania
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διχασμένο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το θέμα της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων στη Συρία.

Την περασμένη Δευτέρα, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία κυκλοφόρησαν μια δήλωση με την οποία καταδίκαζαν την επέμβαση του στρατού και τους πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στη Συρία. Ωστόσο, στη χθεσινή συνεδρίαση ακούστηκαν ενστάσεις με την Ρωσία να δηλώνει ότι σκοτώθηκαν και δυνάμεις ασφαλείας και ότι η καταστολή δεν αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Αλεξάντερ Πανκίν δήλωσε: «Η εξωτερική παρέμβαση ή η λήψη πλευράς θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματική απειλή», προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο.

Κίνα και η Ινδία τόνισαν την ανάγκη για πολιτικό διάλογο και ειρηνική επίλυση της κατάστασης, αλλά επίσης απέφυγαν να καταδικάσουν την Συρία.

Από την μεριά τους οι ΗΠΑ τόνισαν ότι αν η κατάσταση στην Συρία δεν επιλυθεί, θα πιέσουν για περαιτέρω κυρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ