Πιο φθηνά τα ελληνικά από τα βουλγάρικα αρνιά φέτος, για πρώτη φορά - iefimerida.gr

Πιο φθηνά τα ελληνικά από τα βουλγάρικα αρνιά φέτος, για πρώτη φορά

Φωτογραφία: Eurokinissi- ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πλάτη τους στην ελληνική αγορά σκέφτονται να στρέψουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και να πουλήσουν τα αμνοερίφιά τους στην γειτονική Βουλγαρία.

«Φέτος, για πρώτη φορά, δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων. Κι αυτό γιατί οι τιμές των ελληνικών αμνοεριφίων έχουν κατρακυλήσει τόσο πολύ που είναι πιο φτηνές και από εκείνων της Βουλγαρίας», δηλώνει χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, η τιμή του ζωντανού αμνοεριφίου στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 2,20 ευρώ το κιλό, όταν στη γειτονική χώρα είναι 3,20 ευρώ το κιλό.

Μάλιστα φαίνεται πως οι έμποροι θα δυσκολευτούν να κάνουν αθρόες εισαγωγές από τη Βουλγαρία, καθώς η τιμή πια είναι πιο ακριβή. Αυτό βέβαια θα αντιμετωπίσει τις παράνομες ελληνοποιήσεις με αμνοερίφια που έρχονταν από τη Βουλγαρία σε χαμηλές τιμές και πωλούνταν ως ελληνικά.

Οι έμποροι φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν από 4,5 έως 5 ευρώ το κιλό, ενώ οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν τιμή από 6 εώς 7 ευρώ το κιλό.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε αποκαλυφθεί μεγάλη υπόθεση ελληνοποιήσεων σφάγιων αμνών Ρουμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρνί Πάσχα κτηνοτρόφοι Βουλγαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ