«Συμπολιτεία Ολυμπίας»: Βραβεύθηκαν 9 θρύλοι Ολυμπιονίκες της πάλης -Από τον Μυγιάκη ως τον Χολίδη [εικόνες]

Εννέα ολυμπιακά μετάλλια «εμφανίστηκαν» ταυτόχρονα την Τετάρτη (28/3) στο Πολεμικό Μουσείο, καθώς η Συμπολιτεία Ολυμπία τίμησε τους αθλητές της πάλης που σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία, σε έναν κύκλο επιτυχιών τεσσάρων δεκαετιών.

Από το Μεξικό το 1968, έως την Αθήνα το 2004 βραβεύθηκαν με ειδικές πλακέτες οι Ολυμπιονίκες της Ελληνορωμαϊκής και της Ελευθέρας Πάλης Στέλιος Μυγιάκης (χρυσό 1980), Πέτρος Γαλακτόπουλος (1972 ασημένιο και 1968 χάλκινο), Δημήτρης Θανόπουλος (ασημένιο 1984), Μπάμπης Χολίδης (χάλκινο 1984 και 1988), Αμιράν Καρντάνοβ (χάλκινο 2000), Αρτιόμ Κιουρεγκιάν (χάλκινο 2004) και Γιώργος Χατζηϊωαννίδης (χάλκινο 1980).

Μίλησαν η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου- Κοντογιάννη, o διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας Άννα Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου, ο πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος, Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ, ο ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος α΄ αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, η ιστορικός της τέχνης και επιμελήτρια της εικαστικής έκθεσης «Εν Ολυμπία το κάλλιστον» κα Αννίτα Πατσουράκη, η δημοσιογράφος Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα και η υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Ντόρα Πάλλη.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Πάνος Μπράμος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, οι ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή, Νίκη Μπακογιάννη, ο παραολυμπιονίκης Θοδωρής Αλεξάς, οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Χριστοφορίδη, Βούλα Τσιαμίτα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης κ. Δημ. Τραμπάκουλας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία κ. Γεωργίου, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο φουαγιέ του Μουσείου λειτούργησε εικαστική έκθεση με θέμα: «Εν Ολυμπία το κάλλιστον» με έργα γνωστών καλλιτεχνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ