Mε τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ συναντήθηκε ο Κικίλιας -Τι συζήτησαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Mε τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ συναντήθηκε ο Κικίλιας -Τι συζήτησαν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν συναντήθηκε ο Τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας στο Τελ Αβίβ.

Τα βασικά βήματα για την περαιτέρω ενδυνάμωση των ελληνοισραηλινών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στην άμυνα, την ασφάλεια και την υψηλή τεχνολογία, αποτέλεσαν τα θέματα της συνάντησης των δύο ανδρών κατά τη συνάντησή τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια κρίσιμη για την περιοχή συγκυρία, με πολλές προκλήσεις αλλά και πολλές προοπτικές για τις δύο χώρες, είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, κ. Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Κοινός τόπος ήταν η γεωπολιτική υπεραξία της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με την προσθήκη της Αιγύπτου, στον τομέα της ενέργειας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η σχέση Ελλάδος-Ισραήλ έχει βαθιές ρίζες, διάρκεια και μεγάλο στρατηγικό βάθος. Για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και την εμπέδωση της ειρήνης στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό εταίρο του Ισραήλ, μία συμμαχική γέφυρα προς τη Δύση».

Mε τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ συναντήθηκε ο Κικίλιας -Τι συζήτησαν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Κικίλια στο Ισραήλ ήταν η ενημέρωση για τις σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της άμυνας-ασφάλειας και ειδικότερα υψηλής τεχνολογίας, όπως drones και υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας είχε διαδοχικές συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους στο Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και με βουλευτές του ισραηλινού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους διακεκριμένων δεξαμενών σκέψης, στις οποίες κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τη Συρία και την Τουρκία.

Συμμετείχε ακόμα σε κλειστή ενημέρωση που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελετών Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, με βασικό αντικείμενο την κατανόηση των κινδύνων, αλλά και των δυνατοτήτων που αναδύονται στην παρούσα συγκυρία.

Mε τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ συναντήθηκε ο Κικίλιας -Τι συζήτησαν [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Κικίλιας Λίμπερμαν άμυνα ισραήλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ