Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ - iefimerida.gr

Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική, που πιστεύεται ότι περιέχει τα λείψανα πληρώματος του διαβόητου κάπτεν Μπλακ Σαμ Μπελάμι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι σε ακρωτήριο της Μασαχουσέτης.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί οι σοροί περισσότερων από εκατό πειρατών κι οι ειδικοί προσπαθούν να ανασυνθέσουν την ιστορία του «πλουσιότερου πειρατή όλων των εποχών» και των ανδρών που τον συνόδευαν στα ταξίδια του σ’ ένα όργιο λεηλασιών και καταστροφών.

Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ | iefimerida.gr 0

Ο Μπλακ Σαμ Μπελάμι θεωρείται ο πιο επιτυχημένος πειρατής στην ιστορία, έχοντας συλλάβει στη σύντομη δράση του πάνω από 53 πλοία αποσπώντας λάφυρα εκτιμώμενης σημερινής αξίας 130 εκατομμυρίων δολαρίων (Εικόνα: Wikipedia)

Το πλοίο του, το Whydah Gally, φέρεται να μετέφερε πάνω από τεσσερισήμισι τόνους χρυσό και ασήμι όταν το κατέλαβε το 1717.

Τώρα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης έναν μαζικό τάφο που πιστεύεται ότι περιέχει τις σορούς του πληρώματος του Μπελάμι, ενώ έχουν βρεθεί και τύμβοι, κρύπτες, κεραμικά και μαχαιροπήρουνα του 17ου αιώνα καθώς και υποστατικά των ντόπιων που πρώτοι έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου του Whydah Gally. Οι ανασκαφές συνεχίζονται.

Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ | iefimerida.gr 1

Τον περασμένο μήνα ειδικοί ανακοίνωσαν ότι μάλλον βρήκαν και τη σορό του ίδιου του Κάπτεν Μπλακ Σαμ στη διάρκεια ανασκαφών στο ναυάγιο του πλοίου του, που βυθίστηκε το 1717 εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής παρασέρνοντας το πλήρωμα και το θησαυρό στον υγρό του τάφο. Αυτή την περίοδο ειδικοί ελέγχουν ένα δείγμα DNA που ελήφθη από άρρενα εν ζωή απόγονο του «Πρίγκιπα των Πειρατών», όπως είναι γνωστός ο Μπελάμι.

Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ | iefimerida.gr 2

Τα ανθρώπίνα λείψανα βρίσκονταν μέσα σε μια συμπαγή μάζα άμμου και βράχων (Φωτογραφία: Whydah Pirate Museum)

Το ναυάγιο του πλοίου του βρέθηκε το 1984 στο Κέιπ Κοντ, ενώ στο βυθό εντοπίστηκαν χρυσά νομίσματα, διάφορα πολύτιμα αντικείμενα και η καμπάνα του πλοίου.

Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ | iefimerida.gr 3
Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ | iefimerida.gr 4

Το Whydah Gally ναυπηγήθηκε το 1715 στην Αγγλία. Μήκους περίπου 40 μέτρων και με εκτόπισμα 300 τόνων ήταν εξοπλισμένο με 18 κανόνια.

Ανακάλυψαν τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο πειρατών στην Αμερική – Εκεί θάφτηκε το πλήρωμα του κάπτεν Μπλακ Σαμ | iefimerida.gr 5

Αλλά τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου 1717 ανετράπη εν μέσω φοβερής φουρτούνας ανοικτά του Κέιπ Κοντ και βυθίστηκε. Πάνω από 100 πτώματα εκβράστηκαν στις ακτές τις επόμενες ημέρες και ετάφησαν στη στεριά.

Ένας από τους ελάχιστους επιζώντες ήταν ο Ουαλός ξυλουργός Τόμας Ντέιβις, από τις ιστορίες του οποίου γνωρίζουμε τα περισσότερα για τη δράση του Κάπτεν Μπλακ Σαμ Μπελάμι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ