Στις 27 Απριλίου η διμερής διάσκεψη Βόρειας-Νότιας Κορέας - iefimerida.gr

Στις 27 Απριλίου η διμερής διάσκεψη Βόρειας-Νότιας Κορέας

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη διμερής διάσκεψη μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Βόρειας Κορέας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο υψηλόβαθμους Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους.

Οι δύο χώρες, συμφώνησαν στην διεξαγωγή της διάσκεψης αυτής, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας στην Πιονγιάνγκ, όπου κι έγινε συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, νωρίτερα μέσα στον Μάρτιο.

Αξιωματούχος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο χώρες θα πραγματοποιήσουν στις 4 Απριλίου μια συνάντηση εργασίας για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνόδου κορυφής.

Η ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας έχει αμβλυνθεί μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο. Τεχνικά οι δύο χώρες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο, αφού η σύγκρουση του 1950-53 έληξε με κατάπαυση του πυρός και όχι με την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας.

Εξάλλου ο Κιμ πρόκειται να συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κάποια στιγμή τον Μάιο για να συζητήσουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, αν και η ημερομηνία και το μέρος της συνάντησης αυτής δεν έχουν καθοριστεί.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επισκέφθηκε το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στο πρώτο του ταξίδι εκτός της χώρας του από το 2011 οπότε ανέλαβε την εξουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ