Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου -Επιστρέφουν τα χρήματα οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί - iefimerida.gr

Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου -Επιστρέφουν τα χρήματα οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί

Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στο επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς μπαίνει με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα η τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής καταργείται η σχετική διάταξη και μάλιστα από τότε που ίσχυσε, δηλαδή την 1η Φεβρουαρίου 2015. Ετσι όσοι είχαν λάβει τα χρήματα θα κληθούν να τα επιστρέψουν.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 μαζί με το μνημόνιο. Ωστόσο δεν είχε αποκαλυφθεί έως και πριν από λίγους μήνες. Οταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Πρωταγωνίστρια αρχικά ήταν η τότε αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου. Τελικά η κυρία Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

Μεταξύ των όσων εξωκοινοβουλευτικών είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν λάβει το επίδομα εκτός από την Ράνια Αντωνοπούλου, ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας -εμπνευστής του επιδόματος-, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης, η πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη κ.α.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ