Αμερικανικό Πεντάγωνο: Σκοτώθηκε μέλος της Αλ Κάιντα σε αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη - iefimerida.gr

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Σκοτώθηκε μέλος της Αλ Κάιντα σε αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη

Φωτογραφία: Ο επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στην επιδρομή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν ένα «υψηλόβαθμο» στέλεχος της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQIM), ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου, η πρώτη με στόχο τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στη Λιβύη, σκότωσε «δύο τρομοκράτες» και εξαπολύθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί στους τζιχανιστές να αποκτήσουν ασφαλές καταφύγιο στην αχανή έρημο της χώρας.

Ο αμερικανικός στρατός είχε γνωστοποιήσει το Σαββατοκύριακο την αεροπορική επιδρομή, αλλά σήμερα διευκρίνισε ποιος ήταν ο στόχος αυτής.

Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου υπογραμμίζεται ότι ο Μούσα Αμπού Νταούντ, ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα είχε εκπαιδεύσει νεοσύλλεκτους στη Λιβύη να εξαπολύουν επιθέσεις στην περιοχή.

«Παρείχε κρίσιμη υλικοτεχνική στήριξη, χρηματοδότηση και όπλα στην AQIM, δίνοντας τη δυνατότητα στην τρομοκρατική οργάνωση να απειλεί και να επιτίθεται ενάντια στα αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα στην περιοχή», ανέφερε η AFRICOM, η μικτή διοίκηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την Αφρική.

Η επιδρομή του Σαββάτου έπληξε τα προάστια της πόλης Ουμπάρι και διεξήχθη σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ