Πετρόπουλος: Στόχος να αποτρέψουμε μειώσεις στις συντάξεις - iefimerida.gr

Πετρόπουλος: Στόχος να αποτρέψουμε μειώσεις στις συντάξεις

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό ενδεχόμενο να αποφευχθεί η μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις άφησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στη Βουλή.

Παρά τη σφοδρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες δηλώνοντας ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε ο υφυπουργός εργασίας μιλώντας σήμερα στη Βουλή επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην γίνει η μείωση των συντάξεων το 2019.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος « Εμείς με τον νόμο μας κρατήσαμε τη δαπάνη του συνταξιοδοτικού κάτω από το 16,2% του ΑΕΠ που ήταν η συμφωνία με τους δανειστές και φαίνεται ότι θα έχουμε το περιθώριο βελτιώσεων. Το 16,2% που είναι ο στόχος δημοσιονομικής δαπάνης τον τηρούμε. Αν τον ρίξουμε στο 15% θα έχουμε 1,2 % διαφορά. Ο στόχος είναι να αποτρέψουμε τις μειώσεις στις συντάξεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πετρόπουλος συντάξεις μειώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ