Ο Πούτιν κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι καπηλεύεται την τραγωδία στο εμπορικό - iefimerida.gr

Ο Πούτιν κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι καπηλεύεται την τραγωδία στο εμπορικό

Το εμπορικό κέντρο στο Κέμεροβο (Φωτογραφία: AP Photo/Sergei Gavrilenko)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρώσοι αξιωματούχοι και υποστηρικτές του Κρεμλίνου κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για προσπάθεια εκμετάλλευσης της φονικής πυρκαγιάς στο εμπορικό κέντρο του Κέμεροβο, όπου 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τα σχόλια ήρθαν μετά από την αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της τραγωδία, καθώς οι πολίτες θέλησαν να εκφράσουν τον θυμό τους για την κυβερνητική στάση.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ήταν μια σαφής, προγραμματισμένη διαδήλωση που αποσκοπούσε στη δυσφήμηση της κυβέρνησης», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τσερνόρφ, υποδιοικητής της περιοχής του Κέμεροβο, σε σχόλια των ρωσικών κρατικών πρακτορείων ειδήσεων.

«Πολλοί από τους διαδηλωτές έδειχνα να παρακολουθούν χωρίς να το καταλαβαίνουν τι κάνουν εκεί», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι καπηλεύεται την τραγωδία στο εμπορικό  | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, ο Σεργκέι Τσιβίλεφ, αντικυβερνήτης της περιφέρειας κατηγόρησε έναν διαδηλωτή πως κάνει «PR της τραγωδίας» και υπέπεσε σε γκάφα ολκής. Ο διαδηλωτής του απάντησε πως είχε χάσει τρία μικρά παιδιά, τη σύζυγό του και την αδελφή του στην πυρκαγιά, καθώς παγιδεύτηκαν στον κινηματογράφο του τελευταίου ορόφου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρέθηκε στο Κέμεροβο, την Τρίτη, για να δει τους κατοίκους να είναι εξοργισμένοι με τους αξιωματούχους. Χιλιάδες κάτοικοι έδωσαν το παρών στην κεντρική πλατεία ζητώντας από τον Ρώσο πρόεδρο την παραίτηση της τοπικής κυβέρνησης. Στην περιοχή υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ πολιτών και κυβερνόντων σχετικά με τις πληροφορίες που δόθηκαν από τις αρχές σχετικά με τη φωτιά.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ακολούθησαν παραιτήσεις αξιωματούηχων στην ηγεσία της περιοχής του Κεμέροβο. Συγκεκριμένα. Παραιτήθηκαν ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής του Κεμέροβο Αλεξέι Ζελένιν καθώς και η επικεφαλής της περιφερειακής Διεύθυνσης εσωτερικής πολιτικής Νίνα Λαπάτινα.

Ο Πούτιν κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι καπηλεύεται την τραγωδία στο εμπορικό  | iefimerida.gr 1

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κεμέροβο φωτιά αντιπολίτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ