Κίνημα Αλλαγής: Δεν αρκεί η απόσυρση του νομοσχεδίου, χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος με τις φιλοζωικές - iefimerida.gr

Κίνημα Αλλαγής: Δεν αρκεί η απόσυρση του νομοσχεδίου, χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος με τις φιλοζωικές

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόσυρση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Οπως υποστηρίζεται, οι υπουργοί εμφανίζονται ανεπαρκείς στο να δώσουν λύση στα προβλήματα των αδέσποτων ζώων.

«Το περιστατικό της Κόνιτσας με τον βασανισμό του μικρού σκύλου, αποδεικνύει τις ελλείψεις μας στα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού. Ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας στα θέματα της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής. Προσθέτει ωστόσο ότι τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική των προστίμων επί «δίκαιων και άδικων» που επιχείρησε να προωθήσει με το νομοσχέδιό της η κυβέρνηση.

«Ιδεοληπτικοί μιας εποχής που το σκυλάκι συνόδευε την εύπορη κυρία του, οι «θεσμοθετούντες» υπουργοί αποδεικνύονται και πάλι ανεπαρκείς, αδυνατούν να δώσουν βιώσιμη λύση στα προβλήματα των αδέσποτων ζώων και αντίθετα μειώνουν τον ρόλο των φιλοζωικών οργανώσεων που εκφράζουν την ευαισθησία των πολιτών», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

Τέλος, υποστηρίζει ότι δεν αρκεί η σημερινή αναγκαία απόφαση για την απόσυρση του νομοσχεδίου από την διαβούλευση, λόγω της κατακραυγής που συνάντησε και υπογραμμίζει την ανάγκη διαλόγου με τις φιλοζωικές οργανώσεις, την αυτοδιοίκηση, την ελληνική κοινωνία για μια οριστική και αποτελεσματική λύση, όπως αρμόζει σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ