Τι είναι το Σύνδρομο Κακοποιημένων Γυναικών -Οι Ελληνίδες που μοιράζονται αυτά τα χαρακτηριστικά - iefimerida.gr

Τι είναι το Σύνδρομο Κακοποιημένων Γυναικών -Οι Ελληνίδες που μοιράζονται αυτά τα χαρακτηριστικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο τον προηγούμενο χρόνο, η Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 για γυναίκες θύματα βίας δέχθηκε 5.041 κλήσεις και 113 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Το 80% των καταγγελιών που έγιναν από τα ίδια τα θύματα αφορούσαν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ από τις 3.034 γυναίκες θύματα βίας που κάλεσαν τη γραμμή, το 50% είναι μητέρες.

Με τον όρο κακοποίηση εννοούμε οποιαδήποτε παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενός ατόμου. Σε αυτά, περιλαμβάνονται: η σωματική βία, η συναισθηματική βία, η λεκτική βία και η βία δια του αποκλεισμού. Ανάμεσα στα παραπάνω περιλαμβάνονται η σεξουαλική κακοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία, η σεξουαλική παρενόχληση και οποιασδήποτε μορφής καταναγκασμός.

Σύνδρομο Κακοποιημένων Γυναικών-Τι είναι
Πολλές από τις γυναίκες αυτές που έχουν υποστεί κάποιας μορφής κακοποίηση, πολύ συχνά να μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την πολυετή και ενδελεχή έρευνα της Dr. Lenore Walker, Αμερικανίδα ψυχολόγο που ίδρυσε το Ινστιτούτο Ενδοοικογενειακής Βίας, και έγραψε την «The Battered Woman», οι γυναίκες θύματα κακοποίησης μοιράζονται τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

-Μαθημένη αβοηθητότητα (ή αβοηθησία), όπου τα θύματα δεν έχουν τον έλεγχο γι αυτό που τους συμβαίνει και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τρόπος να δραπετεύσουν από την κακοποιητική σχέση ή κατάσταση....

Διαβάστε όλα τα χαρακτηριστικά του Συνδρόμου Κακοποιημένων γυναικών στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύνδρομο κακοποίηση γυναίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ