Βήμα βήμα πώς θα δείτε τι ακριβώς στοιχεία έχει καταγράψει (και μοιράσει) από το δικό σας προφίλ το Facebook [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βήμα βήμα πώς θα δείτε τι ακριβώς στοιχεία έχει καταγράψει (και μοιράσει) από το δικό σας προφίλ το Facebook [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 50 εκατ. χρηστών του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook.

Το hashtag #DeleteFacebook έχει γίνει trend στο διαδίκτυο με τον Ελον Μασκ να είναι ένας από αυτούς που... ανταποκρίθηκαν και προχώρησαν στη διαγραφή του προφίλ τους.

Το Facebook, από τη δική του πλευρά, υποστήριξε πως οι πληροφορίες επικοινωνίας μεταφορτώθηκαν επειδή η «πιο σημαντική υπηρεσία» που προσφέρει είναι η δυνατότητα να συνδέει τους ανθρώπους με τους φίλους τους.

Μια εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι μια «ευρέως διαδεδομένη πρακτική» και πρόσθεσε πως από τον καθένα έχει ζητηθεί άδεια κατά την εγγραφή του στον ιστότοπο. Η Cambridge Analytica έχει αρνηθεί την κατάχρηση δεδομένων.

Το θέμα πάντως έλαβε διαστάσεις και ανησύχησε όχι μόνο τις αρμόδιες δικαστικές αρχές και τους απλούς χρήστες που αγωνιούν για τα προσωπικά τους δεδομένα και τι μπορεί να έχει καταγράψει και διαθέσει σε άλλες εταιρείες ο «γίγαντας» του Διαδικτύου.

Το πρώτο βήμα όλων όσοι ψάχνονται με το θέμα είναι να βρουν τι στο καλό έχει καταγράψει το Facebook.

Και είναι πανεύκολο. Πανεύκολο γιατί ο καθένας μπορεί να κατεβάσει ένα αντίγραφο των δεδομένων του και να δει γραμμή γραμμή τι έχει καταγράψει το Faceboοk από το προφίλ του και τις κινήσεις του.

Δείτε πώς μπορείτε να κατεβάσετε το δικό σας προφίλ δεδομένων για να δείτε ποιες από τις λεπτομέρειες έχουν αποθηκευτεί.

Πως μπορώ να βρω τα δεδομένα μου;

Βήμα βήμα πώς θα δείτε τι ακριβώς στοιχεία έχει καταγράψει (και μοιράσει) από το δικό σας προφίλ το Facebook [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Βήμα βήμα πώς θα δείτε τι ακριβώς στοιχεία έχει καταγράψει (και μοιράσει) από το δικό σας προφίλ το Facebook [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Βήμα βήμα πώς θα δείτε τι ακριβώς στοιχεία έχει καταγράψει (και μοιράσει) από το δικό σας προφίλ το Facebook [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Βήμα βήμα πώς θα δείτε τι ακριβώς στοιχεία έχει καταγράψει (και μοιράσει) από το δικό σας προφίλ το Facebook [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
  1. Πηγαίνετε στη σελίδα σας, ψηλά, στη μπλε μπάρα. Δεξιά υπάρχει ένα βελάκι που κοιτάει προς τα κάτω. Πατήστε επάνω. 
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook», στο κάτω κάτω μέρος της λίστας. 
  3. Μόλις πατήσετε την επιλογή θα σας εμφανιστεί η ακόλουθη εικόνα. Πατήστε έναρξη αρχειοθέτησης:
  4. Ση συνέχεια, θα πρέπει να επαληθεύσετε το λογαριασμό σας και για αυτό θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στο προφίλ σας. 
  5. Το Facebook θα στείλει, στη συνέχεια, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν σύνδεσμο σε ένα αρχείο zip εντός περίπου 30 λεπτών.
  6. Κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο για να κάνετε λήψη του αρχείου.
  7. Δείτε το βίντεο με τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε..
Βήμα βήμα πώς θα δείτε τι ακριβώς στοιχεία έχει καταγράψει (και μοιράσει) από το δικό σας προφίλ το Facebook [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4


Πώς κατηγοριοποιούνται τα δεδομένα και τι σημαίνει αυτό;

Τα δεδομένα κατηγοριοποιούνται σε διάφορες ενότητες, όπως επαφές, φωτογραφίες και μηνύματα. Κάντε κλικ στην ενότητα «html» για να βρείτε τα παρακάτω στοιχεία:

  • Οι διαφημίσεις (ads) θα σας δώσουν μια ανάλυση των διαφημίσεων που έχετε ανοίξει μέσω του ιστότοπου.
  • Οι εφαρμογές (apps) παρέχουν πληροφορίες για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται μέσω Facebook και εφαρμογές στις οποίες έχετε συνδεθεί μέσω Facebook στο smartphone ή στην επιφάνεια εργασίας σας.
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας (contact information) εμφανίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας των οικογενειών και των φίλων, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου και των e-mail. Αυτά μπορεί να έχουν αποθηκευτεί στο τηλέφωνό σας μέσω επαφών, μέσω λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέονται με τον λογαριασμό σας στο Facebook.
  • Τα συμβάντα (events) δείχνουν λεπτομέρειες για τα γεγονότα που παρακολουθήσατε, που σας έχουν καλέσει ή σας ενδιαφέρουν μέσω του προφίλ σας στο Facebook.
  • Οι φίλοι (friends) δείχνουν όλους όσους έχετε προσθέσει, αποδεχθεί, απορρίψει και διαγράψει στον ιστότοπο και την ημερομηνία που το κάνατε.
  • Τα μηνύματα (messages) σας δίνουν έναν κατάλογο οποιουδήποτε ιδιωτικού μηνύματος έχετε λάβει ποτέ μέσω του messenger.
  • Οι φωτογραφίες (photos) παρέχουν έναν κατάλογο οποιονδήποτε φωτογραφιών ή άλμπουμ έχετε ανεβάσει ή έχετε επισημανθεί στον ιστότοπο.
  • Το pokes δείχνει πόσες αλληλεπιδράσεις είχατε χρησιμοποιώντας το εργαλείο «poke».
  • Η ασφάλεια (security) ορίζει πόσες φορές έχετε απενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, πότε και για πόσο καιρό. Περιγράφει επίσης κάθε συνεδρία σας στο Facebook, τον τρόπο πρόσβασης στον ιστότοπο και το χρονικό διάστημα.
  • Το χρονοδιάγραμμα (timeline) δείχνει κάθε αλληλεπίδραση με φίλους στον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένων σχολίων στον τοίχο σας και σχόλια που έχετε κάνει σε φίλους, εκδηλώσεις και ομάδες.
  • Τα βίντεο (videos) δείχνουν κάθε βίντεο που έχετε μοιραστεί με φίλους στο facebook.
     
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook φίλοι δεδομένα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ