Ρεκόρ κατασχέσεων εκκλησιών στις ΗΠΑ! - iefimerida.gr

Ρεκόρ κατασχέσεων εκκλησιών στις ΗΠΑ!

Ρεκόρ κατασχέσεων εκκλησιών στις ΗΠΑ!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρεκόρ κατασχέσεων σε θρησκευτικά ιδρύματα και ναούς, καταγράφεται στις ΗΠΑ, μετά την οικονομική κρίση του 2008, καθώς ολοένα και περισσότερα θρησκευτικά ιδρύματα, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν από δάνεια που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2011, 138 εκκλησίες κατασχέθηκαν από τις τράπεζες καθώς τα θρησκευτικά ιδρύματα αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Το 2008 μόλις 24 εκκλησίες είχαν κατασχεθεί ενώ τις περασμένες δεκαετίες ο αριθμός δεν ξεπερνούσε συνολικά τις 10.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κατασχέσεων καταγράφεται στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Μίτσιγκαν, πολιτείες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη στεγαστική φούσκα του 2008.

Οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το φαινόμενο είναι παρόμοιοι με αυτούς στα στεγαστικά δάνεια. Τα έτη 2006 και 2007 πολλές εκκλησίες έλαβαν δάνεια για την ανακαίνιση, την επέκταση ή την κατασκευή ναών. Με το κραχ στην αγορά ακινήτων οι δωρεές, τα έσοδα από πιστούς αλλά και η εμπορική χρήση ορισμένων κτηρίων κατέρρευσαν και οι εκκλησίες αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ