41 παιδιά νεκρά στο φλεγόμενο εμπορικό -Κάηκαν ζωντανά στα σινεμά και στους παιδότοπους - iefimerida.gr

41 παιδιά νεκρά στο φλεγόμενο εμπορικό -Κάηκαν ζωντανά στα σινεμά και στους παιδότοπους

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξήντα τέσσερα άτομα είναι μέχρι ώρας ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς σε εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο.

Ο αριθμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους ανήλθε σε 41, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την λίστα με τα θύματα.

Τα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο κτίριο, στο οποίο η θερμοκρασία είχε αγγίξει τους 700 βαθμούς Κελσίου.

Η πυρκαγιά, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του εμπορικού, σε έναν χώρο παιχνιδιού γεμάτο με αφρό, που λειτουργούσε σαν τραμπολίνο, όταν ένα παιδί άναψε έναν αναπτήρα. Πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα.

Η φωτιά έκαιγε επί 12 ώρες μέχρι να καταφέρουν οι πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο. Τώρα οι πυροσβέστες «χτενίζουν» το κτίριο για τους αγνοούμενους.

41 παιδιά νεκρά στο φλεγόμενο εμπορικό -Κάηκαν ζωντανά στα σινεμά και στους παιδότοπους  | iefimerida.gr 0

Πούτιν: Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε σήμερα συντετριμμένος το σημείο της τραγωδίας, ενώ δήλωσε ότι η καταστροφική πυρκαγιά ήταν συνέπεια «εγκληματικής αμέλειας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ