Παπαδήμος: «Όχι σε θριαμβολογίες- Προχωράμε μπροστά» - iefimerida.gr

Παπαδήμος: «Όχι σε θριαμβολογίες- Προχωράμε μπροστά»

psi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εμφανή ικανοποίηση αλλά και προτροπές για μη πανηγυρισμούς αλλά και προβληματισμό των αιτιών που οδήγησαν την χώρα εδώ, ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος ανακοίνωσε και επισήμως στο υπουργικό συμβούλιο την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI.
«Είναι μια ιστορική επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής στο κούρεμα» τόνισε στην εισήγηση του τονίζοντας πως «με την ολοκλήρωση και των υπολοίπων βημάτων η Ελλάδα θα περάσει σε στέρο έδαφος». Έδωσε το σύνθημα ότι «τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά» και έσπευσε να προειδοποιήσει τους υπουργούς του: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρέπει να είναι μόνο ημέρα πανηγυρισμών η σημερινή, αλλά και περισυλλογής γιατί υπήρξαν επενδυτές που κατέγραψαν σημαντικές ζημιές μεταξύ οποίων και πολλοί απλοί πολίτες αυτής της χώρας. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να σκεφτούμε τα λάθη μας που μας οδήγησαν μέχρι εδώ». Είναι προφανές, πως η αναφορά αυτή του κ. Παπαδήμου εμπεριείχε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προέβλεψε ότι θα βελτιωθεί και το DSI, δηλαδή η βιωσιμότητα του χρέους. Έστειλε δε το συγκρατημένα αισιόδοξο μήνυμα ότι αν «πάμε καλά, το 2020 το χρέος θα μειωθεί ακόμη περισσότερο από το αρχικά προβλεφθέν 120% του ΑΕΠ».

Κατά τα λοιπά, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε και επισήμως να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACS ), να επεκταθεί ως στις 23 Μαρτίου η προσφορά για ομόλογα σε ξένου δίκαιο και η ανταλλαγή τους να γίνει στις 12 Απριλίου.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα να ξεκινήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μια μελέτη για τον περιορισμό των δαπανών. Δεδομένου ότι τον Ιούνιο πρέπει γίνει επικαιροποίηση του μεσοπροθέσμου και να εξευρεθούν πόροι ύψους 6 δις για την περίοδο 2013-2014 και στομεταξύ θα μεσολαβήσουν εκλογές, η μελέτη αυτή στοχεύει να αποτελέσει την «μαγιά» για την νέα κυβέρνηση ώστε τέλος Μαίου να γνωρίζει από που πρέπει να εξοικονομήσει τα χρήματα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Έχει αλλάξει το περιβάλλον και πλέον οποιαδήποτε δαπάνη θα πρέπει να μετριέται με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα» είπε ο κ. Σαχινίδης.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο κ Βενιζέλος ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να ευχαριστήσει τους «αφανείς ήρωες» της προσπάθειας που κατεβλήθη. Οι σύμβουλοι κ.κ. Ζαννιάς, Χριστοδούλου, Μπάνος μπήκαν στην αίθουσα και καταχειροκροτήθηκαν και επευφημήθηκαν από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Στις 8 αναμένεται να μεταδοθεί διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου ο οποίος θα αναφερθεί στην «επόμενη ημέρα» του PSI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ