O Πούτιν στον τόπο της τραγωδίας: Εγκληματική αμέλεια η καταστροφική φωτιά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

O Πούτιν στον τόπο της τραγωδίας: Εγκληματική αμέλεια η καταστροφική φωτιά [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η καταστροφική πυρκαγιά στο Κεμέροβο ήταν συνέπεια «εγκληματικής αμέλειας», σύμφωνα με τα σχόλια που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, από τον τόπο της τραγωδίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε νωρίς στο σημείο μ' ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα για να αποτίσει φόρο τιμής στα 64 θύματα από τη φωτιά στο εμπορικό κέντρο της πόλης, που έχει βυθίσει στο πένθος και την οργή ολόκληρη τη Ρωσία.

«Αυτό που συνέβη δεν είναι πόλεμος ή μια ξαφνική έκρηξη μεθανίου σε ένα ορυχείο. Άνθρωποι, παιδιά ήρθαν εδώ για να χαλαρώσουν. Μιλούμε για δημογραφικό πρόβλημα και χάνουμε τόσους ανθρώπους γιατί;. Λόγω εγκληματικής αμέλειας», είπε ο Πούτιν. Άφησε δε να εννοηθεί ότι και η διαφθορά έπαιξε ρόλο στην τραγωδία αναγγέλλοντας ότι θα γίνει ενδελεχής έρευνα για τα αίτιά τους. «Πρέπει να περάσουν από νομικό κόσκινο οι ενέργειες του κάθε αξιωματούχου. Υπογράφουν τα πάντα για τα χρήματα», είπε.

O Πούτιν στον τόπο της τραγωδίας: Εγκληματική αμέλεια η καταστροφική φωτιά [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες που διερευνούν τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας είχαν θέσει εκτός λειτουργίας το σύστημα επικοινωνίας με το κοινό στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, ενώ οι έξοδοι κινδύνου ήταν παράνομα κλειστές.

O Πούτιν στον τόπο της τραγωδίας: Εγκληματική αμέλεια η καταστροφική φωτιά [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
O Πούτιν στον τόπο της τραγωδίας: Εγκληματική αμέλεια η καταστροφική φωτιά [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ