Καρατζαφέρης σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Που το βρήκατε να χρωστάτε χωρίς να πληρώνετε; - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Που το βρήκατε να χρωστάτε χωρίς να πληρώνετε;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο προέδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσαν από κοινού τα δύο κόμμματα για την χρηματοδότηση και την ρύθμιση των δανείων τους.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για «ντροπολογία» και προθεσε:

«Τι έγκλημα είναι αυτό, όταν πεθαίνει ο φουκαράς, όταν του κατάσχουν το μισθό του πάνω από 1.000 ευρώ για χρέη στην εφορία, όταν δεν μπορεί να καθυστερήσει μία δόση στην τράπεζα γιατί παίρνουν και τον απειλούν, να προσπαθείτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να γλιτώσετε τα λεφτά που χρωστάτε στις τράπεζες;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Είστε από τους βασικούς συντελεστές πτωχεύσεως της Αγροτικής Τράπεζας και φέρνετε εδώ "ντροπολογίες" που σας διαγράφουν τους τόκους; Πού το έχετε βρει αυτό το "νταβατζιλίκι" να παίρνετε λεφτά από το κράτος, να χρωστάτε στις τράπεζες και να μην πληρώνετε;» τόνισε σε έντονο ύφος, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είχε κληθεί να απαντήσει στην ερώτηση.

«Μην τολμήσετε να το φέρετε αυτό μέσα εδώ» διεμήνυσε ο κ. Καρατζαφέρης και επανέλαβε την πρόταση του ΛΑΟΣ να μην πάρουν καθόλου χρήματα τα κόμματα φέτος. «Αυτά τα 25 εκατομμύρια να τα δώσουμε στους φτωχούς Έλληνες και να κάνουμε εκλογές με όσα έχουμε. Τίμιες εκλογές» υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: «Και επιτέλους, να κάνετε μία Σεισάχθεια για τα χρέη του απλού κόσμου και όχι να φέρνετε νόμο για τα δικά σας. Όταν το PSI πέτυχε, όπως πέτυχε, πείτε ότι όλα τα χρέη του ελληνικού λαού από ένα ποσό και κάτω, χαρίζονται».

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του εξέφρασε την λύπη του «για την προσπάθεια κάποιων να στρεβλώσουν και να παραποιήσουν την ολοκάθαρη και υπεύθυνη πρωτοβουλία μας, που όχι μόνο δεν αποσκοπεί στη διεύρυνση των όρων και των προϋποθέσεων οικονομικής χρηματοδότησης των κομμάτων», αλλά, αντίθετα, όπως επισημαίνει, «καθορίζει απόλυτα δεσμευτικούς όρους προσαρμογής των λειτουργικών αναγκών των κομμάτων, με ροή ετήσιας χρηματοδότησης μειωμένης κατά 50% από την υφιστάμενη και δεν πρόκειται ούτε για πρόσθετη χρηματοδότηση ούτε για νέα δανειοδότηση».

Το ΠΑΣΟΚ, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόλυτη συνέπεια, τηρούσε πάντα τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τις τράπεζες με τις οποίες συναλλασσόταν και, με δική του πρόταση, είχε οριοθετήσει και το χρονικό όριο της οριστικής αποπληρωμής του συνόλου των δανειακών του υποχρεώσεων.

Όπως υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του Κινήματος, πρόβλημα για πρώτη φορά δημιουργήθηκε με την απόφαση της ΑΤΕbank να μην επιτρέπει την κίνηση των λογαριασμών των κομμάτων, απόφαση η οποία λήφθηκε μετά την εισαγγελική πρωτοβουλία για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας στην παραχώρηση δανείων προς τα κόμματα.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η απόφαση αυτή της διοίκησης της ΑΤΕbank, ουσιαστικά, έχει αποστερήσει από το ίδιο και άλλα κόμματα τη δυνατότητα της νομοθετικά θεσμοθετημένης είσπραξης της τρίτης και τέταρτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης του 2011 και την είσπραξη της πρώτης δόσης της επιχορήγησης του 2012 και, συνακόλουθα, έχει ανατρέψει την υποχρέωσή τους αντιμετώπισης και εκτέλεσης προϋπολογισμένων και εγκεκριμένων δαπανών.

Γι' αυτό, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η εμπλοκή, με προφανή σεβασμό στην εισαγγελική πρωτοβουλία και μετά από επικοινωνία και συνεννόηση με την ΑΤΕbank», συνεχίζει η ανακοίνωση, «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ανέλαβαν την ευθύνη να επωμιστούν την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που αφορούσε, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, σχεδόν όλα τα κόμματα, στη βάση των παρακάτω δεσμευτικών όρων:

1ος όρος: απόλυτη διευκόλυνση με την παροχή των όποιων στοιχείων ζητηθούν, προκειμένου να διευκολυνθεί η εισαγγελική έρευνα νομιμότητας όλων των δανείων που έχουν συναφθεί από τα κόμματα

2ος όρος: απευθείας εκχώρηση προς το υπουργείο Οικονομικών του δικαιώματος άμεσης παρακράτησης του 50% της προβλεπόμενης κάθε φορά ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης για την αποπληρωμή των δανείων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ