Επική κόντρα Τσακαλώτου-Κουτσούκου: «Οι αριστεροί και οι ΠΑΟΚτσήδες είμαστε μεγαλόκαρδοι» -«Είναι κρύα τα αστεία σου» - iefimerida.gr

Επική κόντρα Τσακαλώτου-Κουτσούκου: «Οι αριστεροί και οι ΠΑΟΚτσήδες είμαστε μεγαλόκαρδοι» -«Είναι κρύα τα αστεία σου»

Φωτογραφία αρχείου: MOTION TEAM
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και το βόλεϊ έμπλεξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου που αφορούσε τον νέο επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Ο κ.Τσακαλωτος κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ότι όταν δεν του άρεσε μία έκθεση που έβγαλε η παλαιότερη επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού την απομάκρυνε την επόμενη μέρα και χαρακτήρισε τον κ. Κουτσούκο τον... «Μουστακίδη του ΠΑΣΟΚ που του δίνει τις καλύτερες πάσες για να απαντά στο κοινοβούλιο».

«Η αριστερά και οι Παοκτσήδες έχουν ένα κοινό είναι μεγαλόκαρδοι ποτέ δεν έχουν μικροπρέπεια και ως Παοκτσής μπορώ να δεχθώ ότι ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ δεν ήταν κάποιος Παοκτσής αλλά ο Μουστακίδης που έδινε φοβερές πάσες και κάρφωναν οι άλλοι. Τέτοια ερώτηση που κάνει ο κ. Κουτσούκος είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορούμε να τον λέμε από δω και πέρα Μουστακιδη του ΠΑΣΟΚ. Μου δίνει την μεγάλη ευκαιρία να εξηγήσω την τεράστια διαφορά διαδικασίας στο τι γινόταν παλιότερα και τι γίνεται τώρα. Θυμάμαι ότι η κ. Μπαλφούσια πριν τον κ. Λιαργκόβα έκανε μία έκθεση που έλεγε ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και ο κ. Βενιζέλος την έδιωξε την άλλη μέρα επειδή σε μια έκθεση έλεγε ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος. Λάθος ή σωστά την άλλη μέρα την έδιωξαν.»

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στον κ. Λιαργκόβα τον οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό επιστήμονα» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε πολύ καλά μαζί του.

«Τι κάναμε εμείς όταν ήρθαμε στα πράγματα; Κρατήσαμε τον κ. Λιαργκόβα για όλη τη θητεία του, μόνο μία φορά είχαμε διαφωνία επειδή είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος στον υπολογισμό επιτοκίων που χρειάζεται να πληρώσει το κράτος για τα επόμενα χρόνια. Ο άνθρωπος επειδή είναι πολύ σοβαρός απάντησε ότι είχαμε δίκιο εμείς και ότι δεν είχε τα στοιχεία. Τελείωσε η θητεία του και αλλάξαμε και βάλομε κάποιον άλλον.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι παλιότεροι μόλις δεν τους άρεσε κάποιον τον έδιωχναν και έβαζαν κομματικό υποψήφιο διότι ο κ. Λιαργκοβας μπορεί να είναι φίλος μου αλλά ήταν στους καταλόγους της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς τον δεχθήκαμε, τον σεβαστήκαμε τον αφήσαμε, είχαμε πολύ καλή σχέση μαζί του , έλεγε και θετικά πράγματα ,δεχθήκαμε και κριτική και νομίζω από δω και πέρα περιμένω κι άλλες ερωτήσεις από τον κ. Κουτσούκο να με βοηθήσει στο έργο μου να καρφώνω όπως θα έπρεπε».

Ο βουλευτής της δημοκρατική συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος αντεπετέθη. Χαρακτήρισε «κρύα» τα ανέκδοτα του κ. Τσακαλώτου, τον κατηγόρησε ότι η επιλογή που έγινε για το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής έγινε μόνο με κομματικά κριτήρια, προκειμένου να μπορεί το υπουργείο οικονομικών να ελέγχει τις εκθέσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

«Αντιπαρέρχομαι τα κρύα ανέκδοτά του κ. Τσακαλώτου τα έχει κάνει εισαγωγή από κει που μεγάλωσε και σπούδασε δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Μου θυμίζει το παλιό ανέκδοτο που είπε ο σοβιετικός στον Αμερικανό “κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους”. Θέλω να μιλήσουμε σοβαρά κύριε υπουργέ. Το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής είχε επιλέξει τον προηγούμενο επικεφαλής με μια διακομματική συναίνεση. Η επιλογή σας αυτή ταυτίζει τον θεσμό του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής που έχει την ευθύνη να παρατηρεί την εξέλιξη του προϋπολογισμού να κάνει παρατηρήσεις και προτάσεις με ένα κομματικό σας στέλεχος.

Θα μπορούσατε να κάνετε μία αξιοπρεπή συναινετική επιλογή που προφανώς θα ήταν προσκείμενη σε σας. Το γεγονός ότι παραβλέψετε όλη την θεσμική διαδικασία .το γεγονός ότι δώσατε την συναίνεση σας για να μην πω ότι υποδείξατε τον πολιτικό σας Υφιστάμενο να σας ασκεί έλεγχο και να κάνει υποδείξεις επί του προϋπολογισμού του δικού σας είναι λυπηρό»

Στη δευτερολογία του ο υπουργός οικονομικών μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Κουτεντάκη λέγοντας πως χάρις σε αυτόν η χώρα έχει πλεόνασμα τα τελευταία χρόνια, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το συνώνυμο του πελατειακού κράτους και χαρακτήρισε τα ανέκδοτα του κ. Κουτσούκου ως «ξινά».

« Μου είπατε ότι την προηγούμενη φορά έγινε με ανοικτές διαδικασίες η επιλογή όμως το ΠΑΣΟΚ ήταν το χειρότερο. Οπως πάντα το ΠΑΣΟΚ ήταν το χειρότερο στο πελατειακό κράτος γιατί την προηγούμενη φορά όταν βγήκε ο κ. Λιαργκόβας τα τρία κόμματα βάλατε από έναν άνθρωπο, έναν το ΠΑΣΟΚ, έναν η Νέα Δημοκρατία και έναν η ΔΗΜΑΡ. Προς τιμήν του κ. Μεϊμαράκη όταν κάναμε ένσταση γι’ αυτό αμέσως έκανε επέκταση της επιτροπής από τρία άτομα σε τέσσερα για να υπάρχει και η διαφορετική άποψη».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως «εγώ όχι μόνο κριτική από υφισταμένους μου δέχομαι αλλά και από απλούς πολίτες και απο Συριζαίους και είμαι πάντα έτοιμος στην κριτική». Επιδαψίλευσε δάφνες στον νέο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: «Ο κ. Κουτεντάκης έκανε εξαιρετική δουλειά στο λογιστήριο. Το ότι έχουμε πάντα πλεόνασμα είναι από τη δική του δουλειά, καταλαβαίνει τα δημοσιονομικά του κράτους κι εμείς διαλέγουμε ανθρώπους επειδή έχουν αξία και ξέρουμε να ξεχωρίσουμε αυτός που είναι άξιοι απο εκείνους που δεν είναι. Στο σχέδιο μας είναι να χτυπήσουμε το πελατειακό κράτος, το κτίσατε 30 χρόνια το αγαπήσατε για 30 χρόνια και αν επιστρέψετε θα υπάρχει για 30 χρόνια γι’ αυτό δε σας θέλουμε πια, γιατί το πελατειακό κράτος είναι συνώνυμο με το ΠΑΣΟΚ έχει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ εσείς είστε ο εμπνευστής του κι εσείς θα το συνεχίσετε εάν επιστρέψετε. Για να καταλήξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Τουλάχιστον τα δικά μου αστεία είναι αστεία τα δικά σας είναι ξινά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ