Προβληματισμός για τον τουρισμό -Ερχονται ταξιδιώτες στην Ελλάδα, αλλά δεν αφήνουν χρήματα - iefimerida.gr

Προβληματισμός για τον τουρισμό -Ερχονται ταξιδιώτες στην Ελλάδα, αλλά δεν αφήνουν χρήματα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πόλος έλξης κυρίως για Γερμανούς και Γάλλους, έγινε η Ελλάδα τον Ιανουάριο, αλλά τα στοιχεία από τις τουριστικές εισπράξεις μάλλον σκόρπισαν απογοήτευση, αφού δείχνουν λιγότερα έσοδα κι από πέρσι κι από πρόπερσι.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 153,1 εκατ. ευρώ, έναντι 157,8 εκατ. ευρώ τον περσινό Ιανουάριο και 168,8 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2016. Η βασική αιτία είναι ότι η μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη «βούτηξε» στα πολύ χαμηλά επίπεδα των 252 ευρώ, έναντι 301,2 ευρώ πέρσι και 298,7 ευρώ πρόπερσι.

Η εικόνα των εσόδων σκιάζει την εικόνα από τις αφίξεις επισκεπτών κι ενισχύει την άποψη ότι έρχονται, μεν, περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά με πολύ πιο «μικρά» πορτοφόλια. Συνολικά, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στις 604 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21,7% και διαμορφώθηκε στις 62 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ και αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 22,1% και διαμορφώθηκε στις 8 χιλ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 4,2% και διαμορφώθηκε στις 35 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 84,8% εμφάνισε η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία, η οποία διαμορφώθηκε στις 2 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 9,4% και διαμορφώθηκε στις 22 χιλ. ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρισμός τουρίστες εισπράξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ