Η ΕΕ ξεκινά έρευνα για να διαπιστώσει εάν τα προϊόντα χάλυβα εκτρέπονται προς την Ευρώπη λόγω των δασμών Τραμπ - iefimerida.gr

Η ΕΕ ξεκινά έρευνα για να διαπιστώσει εάν τα προϊόντα χάλυβα εκτρέπονται προς την Ευρώπη λόγω των δασμών Τραμπ

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε σήμερα έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσο οι δασμοί που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον χάλυβα οδηγούν σε άνοδο των εισαγωγών στην Ευρώπη.

Οι δασμοί του Τραμπ, ύψους 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή, αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση και έξι άλλες χώρες εξασφάλισαν προσωρινές εξαιρέσεις.

Η ΕΕ ανησυχεί ότι οι χαλυβουργίες που υπόκεινται στους αμερικανικούς δασμούς ίσως εκτρέψουν τα προϊόντα τους προς την Ευρώπη, οδηγώντας σε άνοδο των εισαγωγών.

Με την έρευνα αυτή, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως εννέα μήνες, η ΕΕ θα μπορούσε να αποφασίσει να επιβάλει τους δικούς της δασμούς ή ποσοστώσεις προκειμένου να αποτρέψει το όποιο πλήγμα στη δική της βιομηχανία.

«Οι πληροφορίες που έχει τη στιγμή αυτή στη διάθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψαν ότι οι εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα πρόσφατα αυξήθηκαν απότομα, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι αυτές οι τάσεις στις εισαγωγές φαίνεται να καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων διασφάλισης», ανέφερε η Κομισιόν σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EE χάλυβας δασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ