«Ξαναχτύπησαν» οι Pussy Riot: Τραγούδησαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ξαναχτύπησαν» οι Pussy Riot: Τραγούδησαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εμφάνιση των Pussy Riot στη Νέα Υόρκη θα ήταν ασφαλώς μονόστηλη είδηση.

Αλλά το ρωσικό γυναικείο συγκρότημα διαμαρτυρίας επέλεξε αυτή τη φορά να τραγουδήσει σ’ ένα προπύργιο του Τραμπ, το Άινταχο, μακριά από τη φιλελεύθερη ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

«Ξαναχτύπησαν» οι Pussy Riot: Τραγούδησαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

«Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε αυτό που θέλουμε – κι όχι αυτό που εκείνοι θέλουν», είπε απευθυνόμενη στο ακροατήριο του Μπόιζε η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα. «Ευχαριστούμε για την υποστήριξη», φώναξε η τραγουδίστρια που είχε καταδικαστεί μαζί με τη Μάσα Αλέκινα σε πολυετή φυλάκιση το 2012 για το τραγούδι-διαμαρτυρία της κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

«Ξαναχτύπησαν» οι Pussy Riot: Τραγούδησαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Αλλά και η εμφάνιση των μελών του συγκροτήματος με μπαλακλάβες στο ρεπουμπλικανικό προπύργιο θύμιζε περισσότερο πολιτική συγκέντρωση παρά μια συνηθισμένη συναυλία, αφού ο σκοπός των Pussy Riot ήταν να καταγγείλουν τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ.

Το ακροατήριο ενθουσιάστηκε με τα τραγούδια τους "Make America Great Again" και "Police State" («Αστυνομικό Κράτος») και μάλιστα πολλοί ύψωσαν τις γροθιές τους την ώρα που προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη μουσικά βιντεοκλίπ με πολιτικά μηνύματα.

«Ξαναχτύπησαν» οι Pussy Riot: Τραγούδησαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

«Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τις Pussy Riot», είπε ο Αντνάν Μουμίνοβιτς, που περίμενε δύο ώρες στην ουρά με εκατοντάδες άλλους για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συναυλία. «Είμαι Βόσνιος και αντίθετος με τη ρωσική ηγεσία. Γι’ αυτό θέλησα να τις υποστηρίξω».

«Ξαναχτύπησαν» οι Pussy Riot: Τραγούδησαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Μια κάτοικος της περιοχής, η Καρίσα Μάνσκε συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό να φιλοξενούμε στο Μπόιζε ένα τέτοιο “πολιτικό” συγκρότημα. Δεν θα μπορούσα να λείψω».

Όμως, παρά την επιτυχημένη εμφάνιση των Pussy Riot στο φεστιάλ "Treefort Music Fest", το Άινταχο θα είναι το τελευταίο ρεπουμπλικανικό προπύργιο όπου θα εμφανιστούν στη διάρκεια της περιοδείας τους στη Βόρεια Αμερική, αφού τις υπόλοιπες συναυλίες τους θα δώσουν στο Πόρτλαντ, το Σιάτλ και το Σικάγο, όλες τους πόλεις που θεωρούνται πολύ φιλελεύθερες.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Pussy Riot Ντόναλντ Τραμπ αιντάχο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ