Κριστομπάλ Μπαλεντσιάγκα: Ο ευφυής couturier που είχε εμμονή με την τελειότητα - iefimerida.gr

Κριστομπάλ Μπαλεντσιάγκα: Ο ευφυής couturier που είχε εμμονή με την τελειότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μισούσε τη δημοσιότητα, να επέλεγε «τέρατα» για μοντέλα και να απεχθανόταν όσους πελάτες αγόραζαν πολλά κομμάτια του, ωστόσο ο αινιγματικός Cristοbal Balenciaga, εξακολουθεί, 46 χρόνια μετά το θάνατό του, να απολαμβάνει τον τίτλο του υπέρτατου μόδιστρου.

«Ο βασιλιάς είναι νεκρός». Όταν η Women's Wear Daily αποφάσισε να βάλει αυτόν τον τίτλο, τον Μάρτιο του 1972, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία σε ποιον αναφερόταν.

Υπήρχε μόνο ένας βασιλιάς της μόδας, αυτός που ο Christian Dior αποκαλούσε «ο Δάσκαλος όλων μας», ενώ η Coco Chanel είχε πει ότι μόνος του ήταν «ένας couturier με την αληθινή έννοια της λέξης... οι υπόλοιποι είναι απλώς σχεδιαστές».

Η Vogue το συνόψισε το 1962: «Σχεδόν από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε τον οίκο του το 1937, αναγνωρίστηκε ως ο μεγάλος ηγέτης της μόδας. Αυτό που κάνει ο Balenciaga σήμερα, άλλοι σχεδιαστές θα το κάνουν αύριο ή το επόμενο έτος, όταν ο ίδιος θα έχει αρχίσει κάτι διαφορετικό»...

Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τη μόδα, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Balenciaga ιστορία σχεδιαστής Κριστομπαλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ