26χρονος Μαροκινός, γνωστός στις Αρχές, ο τζιχαντιστής που κρατά ομήρους στη Γαλλία - iefimerida.gr

26χρονος Μαροκινός, γνωστός στις Αρχές, ο τζιχαντιστής που κρατά ομήρους στη Γαλλία

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαροκινός ή μαροκινής καταγωγής, γεννημένος το 1992 και γνωστός στις Αρχές είναι ο ένοπλος που κρατά ομήρους σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη νότια Γαλλία. Το όνομά του όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, είναι Redouane Lakdim.

Οι Αρχές γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, αναφέρει το Europe 1. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε στην εφημερίδα Le Parisien ότι ο τζιχαντιστής -κάτοικος της Καρκασόν- δραστηριοποιείτο στη σαλαφιστική σκηνή και τον παρακολουθούσαν οι Αρχές καθώς κυκλοφορούσε με όπλα. Είχε φυλακιστεί το 2016 στην Καρκασόν. Υπάρχουν υπόνοιες ότι είχε ταξιδέψει στη Συρία, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Κατά την εισβολή του στο σουπερμάρκετ ο 26χρονος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος(Αλαχού Ακμπάρ), θα σας σκοτώσω όλους» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS». Πάντως το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Η τοπική εφημερίδα «Dépêche du Midi» αναφέρει ότι ο τζιχαντιστής θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικαλούμενος ανώνυμη πηγή μετέδωσε πως ο ένοπλος ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι. Ο Αμπντεσλάμ είναι ο μοναδικός επιζών από τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2015, με τις συγχρονισμένες επιθέσεις στο Stade de France, το Bataclan και την Place de la Republique.

Σύμφωνα με τη Le Parisien αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι του Μαροκινού κι ανακρίνουν συγγενείς και φίλους του.

Το πρωί είχε πάει την μικρή αδελφή του στο σχολείο!

Γειτόνισσά του δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι ο δράστης έδινε πάντα την εντύπωση ανθρώπου «ήρεμου, συμπαθητικού, με μια ευγενική κουβέντα πάντα στο στόμα του» Ζούσε στο σπίτι του με τους γονείς του και πολλές αδελφές, μια απ’ τις οποίες συνόδευσε το πρωί στο σχολείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ