Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] - iefimerida.gr

Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες]

Φωτογραφία: glendigreekfestival- Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ελληνικό γλέντι αναμένεται να στηθεί στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας με τους διοργανωτές να θέλουν να μετατρέψουν την κεντρική πλατείας της πόλης σε... Μοναστηράκι.

Κι όμως οι Ελληνες ομογενείς φαίνεται πως αποφάσισαν να στήσουν μία μεγάλη γιορτή στο κέντρο της πόλης τους και να μάθουν και στους άλλους τι θα πει... γλέντι.

Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η εκδήλωση θα ονομάζεται Glendi Greek Festival (Φεστιβάλ ελληνικού γλεντιού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Παρασκευής 23 με Κυριακή 25 Μαρτίου.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ θα ανοίξουν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ από τις 12 το μεσημέρι το Σάββατο μέχρι και αργά την Κυριακή αναμένεται να περάσουν τις πόρτες της κεντρικής πλατείας της Αδελαΐδας χιλιάδες ομογενείς – και όχι μόνο.

Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μάλιστα, σύμφωνα με το neoskosmos.com, πρόθεση του προέδρου της επιτροπής του φεστιβάλ, Μικές Διακομιχάλης, είναι να κάνει την πλατεία της πόλης να θυμίζει το Μοναστηράκι.

«Ένα από τα πλακόστρωτα δρομάκια γύρω από την πλατεία, το Reconciliation Plaza, θυμίζει πολύ τα ελληνικά σοκάκια γύρω από το Moναστηράκι της Αθήνας, γι’ αυτό προτείναμε στους συνεργάτες μας να στήσουν τα περίπτερα τους στη συγκεκριμένη μεριά του δρόμου ώστε να φέρουμε έτσι μια γεύση από Ελλάδα στην καρδιά της Αδελαΐδας» είπε ο πρόεδρος.

Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Βέβαια, πέρα από το ελληνικό στοιχείο με τα περίπτερα που θα έχουν ελληνικά προϊόντα, έχουν προσκληθεί και Ελληνες τραγουδιστές για να ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκόμενους.

Συγκεκριμένα, την μία μέρα θα παίξουν μουσική δημοφιλής DJ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ θα βρίσκεται στην Αδελαΐδα ο Έλληνας τραγουδιστής, Νίκος Κουρκούλης, ο οποίος μένει πλέον μόνιμα στην Αυστραλία.

Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Εκτός αυτού θα υπάρχουν κι άλλες ιδιαίτερες δραστηριότητες στο φεστιβάλ, όπως διαγωνισμός με λουκουμάδες, μαθήματα ελληνικών, χορός της κοιλιάς και διαγωνισμός για το ποιος μιλά τα καλύτερα ελληνικά.

Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Πόλη της Αυστραλίας μετατρέπεται μία φορά τον χρόνο σε... Μοναστηράκι [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Φωτογραφίες από παλαιότερες εκδηλώσεις του Glendi greek festival/ Facebook

Πηγη: neoskosmos.com/ glendigreekfestival.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία φεστιβάλ γλέντι ομογενείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ