H Υπατη Αρμοστεία καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της Κοινότητας Αφγανών στην Ομόνοια - iefimerida.gr

H Υπατη Αρμοστεία καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της Κοινότητας Αφγανών στην Ομόνοια

Φωτογραφία: intimenews ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, κάνει έκκληση για διαρκή προστασία, στήριξη και αλληλεγγύη με τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Η χθεσινή απαράδεκτη επίθεση στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της αφγανικής Κοινότητας στην πολυσύχναστη περιοχή της Ομόνοιας είχε αποτέλεσμα σημαντικές υλικές ζημιές, αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμούς.
Παρόλα αυτά, λίγο πριν την επίθεση υπήρχαν άνθρωποι στα γραφεία, ανάμεσά τους και παιδιά.


Μια εξτρεμιστική οργάνωση, όπως αναφέρεται, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη ρατσιστική επίθεση, η οποία έγινε μία ημέρα μετά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

«Ανησυχούμε πολύ για τη θρασύτατη επίθεση που είχε ως στόχο ανθρώπους σε ευάλωτη θέση σε μια πολυσύχναστη περιοχή της πόλης. Καλούμε για τη λήψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και όσων τους στηρίζουν, απέναντι σε ρατσιστικές επιθέσεις», ανέφερε ο Αντιπρόσωπος της Υ.Α. στην Ελλάδα Philippe Leclerc.

Τα γραφεία της Κοινότητας είχαν δεχτεί ξανά επίθεση το 2011.

Σε συνέχεια του νέου αυτού περιστατικού η Y.A. ανησυχεί για παρόμοιες επιθέσεις και την αισθητή αύξηση ξενοφοβικών αισθημάτων κατά προσφύγων και μεταναστών. Αλλά παραμένει ενθαρρυντική η αλληλεγγύη και η υποστήριξη προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ