Ικανοποίηση Λευκωσίας από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Πήραμε εκείνο που είχαμε συμφωνήσει - iefimerida.gr

Ικανοποίηση Λευκωσίας από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Πήραμε εκείνο που είχαμε συμφωνήσει

φωτογραφία: facebook/prodromouprodromos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόλυτη ικανοποίηση, εκφράζει η Λευκωσία, για το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Πήραμε ακριβώς εκείνο που είχαμε ζητήσει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στο ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες.
Επεσήμανε ειδικότερα, ότι «είναι η πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση, που είχαμε ποτέ, και πλέον η πίεση προς την 'Αγκυρα θα είναι μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους».

Σε δηλώσεις από τις Βρυξέλλες ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι ακόμα και η φρασεολογία που χρησιμοποιείται στο κείμενο συμπερασμάτων καταδεικνύει «το εύρος της στήριξης, της οποίας τυγχάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τους Ευρωπαίους εταίρους».

Διευκρίνισε ότι στόχος είναι η ειρήνη και η επανένωση της Κύπρου, με τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και σεβασμό του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ουδέποτε επιδίωξε «μια λογική αντιποίνων έναντι της 'Αγκυρας». Άλλωστε, υπέδειξε, σκοπός είναι η μεταβολή της τουρκικής στάσης.

Τόνισε, πάντως, ότι λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα και σε περίπτωση, που εκτραχυνθεί περαιτέρω η τουρκική συμπεριφορά, υπάρχουν και άλλα μέσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αντιμετώπισή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ