Ξύπνησε «για λίγο» η κόρη του Ρώσου πρώην πράκτορα στο νοσοκομείο - iefimerida.gr

Ξύπνησε «για λίγο» η κόρη του Ρώσου πρώην πράκτορα στο νοσοκομείο

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κόρη του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, Γιούλια, ξύπνησε «για λίγο» μετά τη μετακομιδή της στο νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδουν, όμως, βρετανικά ΜΜΕ η 33χρονη «δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον περίγυρό της με τρόπο που να βγάζει νόημα».

Καταθέτοντας σε δικαστήριο οι θεράποντες γιατροί εξέφρασαν το φόβο ότι τόσο η Γιούλια όσο και ο πατέρας της μπορεί να έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη μετά την επίθεση με το νευροτοξικό παράγοντα, στις αρχές του μήνα, όταν βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι στο κέντρο του Σάλσμπερι.

Πατέρας και κόρη παραμένουν στην εντατική, όπου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε βαθιά καταστολή. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της δηλητηρίασης στους οργανισμούς τους, λένε οι γιατροί, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας δραματικής χειροτέρευσης της κατάστασης της υγείας τους.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο έδωσε την άδεια να δοθούν στους ειδικούς του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων νέα δείγματα αίματος από τον Σκρίπαλ και την κόρη του, που θα χρησιμοποιηθούν για να εξακριβωθεί ποιος ακριβώς νευροτοξικός παράγοντας χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση εναντίον τους.

Χθες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεύτερος αστυνομικός που εμφάνισε «μικρά συμπτώματα», από την έκθεσή του στην ουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ