fbpx Aφράτο μέσα, τραγανό έξω -Το κουρκούτι μπακαλιάρου του Ακη Πετρετζίκη, δεν παίζεται | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Aφράτο μέσα, τραγανό έξω -Το κουρκούτι μπακαλιάρου του Ακη Πετρετζίκη, δεν παίζεται

shutterstock
24|03|2018 | 09:22
shutterstock

Η 25η Μαρτίου, εκτός από ημέρα εθνικής και θρησκευτικής γιορτής στη χώρα μας, είθισται να είναι και η μέρα κατά την οποία καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες μπακαλιάρου.

Είτε στο σπίτι, είτε σε κάποια ψαροταβέρνα, οι τηγανιτοί μπακαλιάροι, συνοδεία σκορδαλιάς, πάνε κι έρχονται. Ουζάκι, μπίρα ή κρασί, έρχονται και «δένουν» με το ταπεινό ψάρι. 
Αν και όλοι οι παστοί μπακαλιάροι λίγο-πολύ είναι ίδιοι, υπάρχει μια μεγάλη και ειδοποιός διαφοροποίηση. Ττο κουρκούτι με το οποίο τηγανίζονται.

Κι επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τι πονοκέφαλος είναι η διαδικασία, αν δεν πετύχει το κουρκούτι (να γίνει τραγανό απ’ έξω με χρυσαφένιο χρώμα, και αφράτο μέσα με απαλή γεμάτη γεύση) το αποτέλεσμα δεν εντυπωσιάζει κανέναν. 

Για να λύσουμε μια για πάντα αυτή την εξίσωση, δοκιμάσαμε το κουρκούτι αρκετών σεφ. Καταλήξαμε όμως σε αυτό του Άκη Πετρετζίκη. Ο λόγος; Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε και εγγυημένα θα απογειώσει το μπακαλιάρο.

Δείτε την πανεύκολη συνταγή και τη διαδικασία βήμα-βήμα, στο Bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ