Ερευνα: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερευνα: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνα για τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στην Ευρώπη πραγματοποίησε ο καθηγητής Alasdair Rae από το Πανεπιστήμιο Σέφιλντ, με μια ελληνική περιοχή να βρίσκεται στο top5.

Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ευρώπης είναι η Βαρκελώνη, η οποία έχει ανά 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο 53.119 κατοίκους.

Ερευνα: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Βαρκελώνη, 1η θέση

Ακολουθεί το Παρίσι με 52.218 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο , μετά το Στσέτσιν στην Πολωνία με 32.752 κατοίκους ανά τ. χλμ., τέταρτη οι Βρυξέλλες με 29.100 κατοίκους και στην πέμπτη θέση είμαστε εμείς, η Αθήνα δηλαδή, με 28.880 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ερευνα: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Παρίσι, 2η θέση

Η έρευνα μάλιστα περιλαμβάνει αναλυτικά και πίνακες που δείχνουν ένα μέρος του χάρτη από την πυκνοκατοικημένη πόλη.

Ερευνα: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στσέτσιν, Πολωνία , 3η θέση

Ερευνα: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Βρυξέλλες, Βέλγιο, 4η θέση

Ετσι στην περίπτωση της Ελλάδας, προκύπτει από τα στοιχεία πως στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας ζουν 28.880 άνθρωποι ανά τ. χλμ. και εντοπίζεται γύρω από την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ερευνα: Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο σημείο της Αθήνας [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Αθήνα (Ζωγράφου), 5η θέση

Ο καθηγητής ανέφερε βέβαια πως η σύνδεση του πληθυσμού με την έκταση μιας περιοχής δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος ώστε να διαπιστωθεί πόσο πυκνοκατοικημένη είναι.

Να σημειωθεί πως για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα της Eurostat για την πληθυσμιακή πυκνότητα το έτος 2011, τα οποία αν και σήμερα ο ερευνητής τα θεωρεί ξεπερασμένα,ο ίδιος πιστεύει πως καταδεικνύουν το ότι τα ποσοστά πυκνότητας πληθυσμού διαφέρουν άρδην από αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Για την ιστορία την 15αδα κλείνουν μετά από την Αθήνα (που είναι στην πέμπτη θέση), με την σειρά η Στοκχόλμη, τα Σόφια, το Αμστερνταμ, το Βερολίνο, η Πράγα, η Κοπεγχάγη, η Νάπολη, η Λισαβόνα, η Γενεύη και προς έκπληξη όλων μας τελευταίο το Λονδίνο.

Πηγή: Guardian/ statsmapsnpix.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ